Business & Finance Πέμπτη 15/07/2021, 13:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Έναρξη προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών 

Μυτιληναίος: Έναρξη προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών 

Την εκ νέου έναρξη του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών από σήμερα Πέμπτη 14/7, έκανε γνωστό η Μυτιληναίος με σχετική σημερινή ανακοίνωση.

Το «πράσινο φως» για το πρόγραμμα είχε δώσει η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης στις 27 του περασμένου Μαρτίου και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η εταιρεία έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόθεση της να εκκινήσει από σήμερα 15.7.21 εκ νέου το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, στο πλαίσιο της, από 27.3.2020, απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της και όπως έχει γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 15 Ιουνίου ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,359 ευρώ ανά μετοχή. 

Το αρχικό ποσό που θα καταβληθεί αφορά μέρισμα 0,36 ευρώ, το οποίο θα αυξηθεί στο 0,377 ευρώ, χάρη στο μέρισμα των 6.799.895 ιδίων μετοχών που θα κατέχει η εταιρεία στις 24 Ιουνίου (ημερομηνία αποκοπής).

Με βάση την παρακράτηση φόρου 5%, ωστόσο, το «καθαρό» ποσό του μερίσματος θα διαμορφωθεί σε 0,359 ευρώ ανά μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής έχει οριστεί η 24η Ιουνίου, ενώ δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι που είναι εγγραγραμμένοι στα αρχεία του συστήματος άυλων τίτλων την 25η Ιουνίου, ενώ η πληρωμή θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News