Business & Finance Σάββατο 29/05/2021, 18:55
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ

Southwest Airlines: Ανάρμοστη συμπεριφορά επιβατών εξαιτίας αλκοόλ

Southwest Airlines: Ανάρμοστη συμπεριφορά επιβατών εξαιτίας αλκοόλ

«Να σερβίρει ποτά στη διάρκεια της πτήσης ή να μην σερβίρει;» Η Southwest Airlines ανακοίνωσε ότι καθυστερεί προς το παρόν τα σχέδιά της να επανέλθει στις παλαιές της συνήθειες, δηλ. να αρχίσει και πάλι να σερβίρει αλκοολούχα ποτά, αφού μία από τους αεροσυνοδούς της δέχθηκε επίθεση και γενικότερα ο αεροπορικός κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με πληθώρα τέτοιου είδους περιστατικών.

Μία αεροσυνοδός της Southwest υπέστη τραυματισμούς στο πρόσωπό της και έχασε δύο δόντια μετά την επίθεση που δέχθηκε από επιβάτη, σύμφωνα με επιστολή της 24ης Μαΐου από τον πρόεδρο του συνδικάτου της Southwest, Λιν Μοντγκόμερι, προς τον διευθύνοντα Γκάρι Κέλι. Μεταξύ 8 Απριλίου και 15 Μαΐου, σημειώθηκαν 477 περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς επιβατών σε πτήσεις της Southwest, έγραψε ο Μοντγκόμερι.

Οι αεροπορικές εταιρείες επιστρέφουν σταδιακά κάποια σνακ και ποτά που είχαν σταματήσει στην αρχή της πανδημίας.

Η Southwest είχε προγραμματίσει να συνεχίσει τις πωλήσεις αλκοόλ τον Ιούνιο για πτήσεις στη Χαβάη και τον Ιούλιο για πτήσεις εσωτερικού μεγαλύτερης διάρκειας. Eκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο «χρονοδιάγραμμα» για την επανάληψη των πωλήσεων αλκοόλ στις πτήσεις. 

«Καθώς οι πωλήσεις αλκοόλ επανέρχονται, μπορείτε σίγουρα να καταλάβετε την ανησυχία μας», έγραψε ο Μοντγκόμερι στην επιστολή.

Τη Δευτέρα, μια ημέρα μετά το περιστατικό που συνέβη στην πτήση του Σακραμέντο προς το Σαν Ντιέγκο, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι έλαβε περίπου 2.500 αναφορές για ανάρμοστη συμπεριφορά επιβατών φέτος, εκ των οποίων οι 1.900 αφορούσαν ταξιδιώτες που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την ομοσπονδιακή εντολή για την χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών.

Η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να απαιτεί από τους επιβάτες να φορούν μάσκα στη διάρκεια της πτήσης, στα αεροδρόμια, στα λεωφορεία και στα τρένα έως τις 13 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι τα Κέντα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών έχουν χαλαρώσει το πλαίσιο κανονισμών για τα άτομα ου έχουν εμβολιαστεί. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News