Business & Finance Τρίτη 15/10/2024, 20:31
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Η Fiera Capital μπαίνει στην αύξηση κεφαλαίου με 12 εκατ. ευρώ

Attica Bank: Η  Fiera Capital μπαίνει στην αύξηση κεφαλαίου με 12 εκατ. ευρώ

Για τη συμμετοχή της στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, δεσμεύεται η Fiera Capital (UK) Limited («Fiera Capital»), όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Τράπεζα.

Σε αυτήν σημειώνεται  ότι, στο πλαίσιο των εν εξελίξει συζητήσεων με θεσμικούς επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην τρέχουσα ΑΜΚ, έλαβε και αποδέχθηκε δέσμευση από την Fiera Capital για τη συμμετοχή της σε αυτήν με ποσό ύψους 12 εκατ. ευρώ, μέσω της κατανομής αντίστοιχου αριθμού αδιάθετων μετοχών.

Η Fiera Capital (UK) Limited είναι μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, που χτίζει μακροχρόνια επενδυτική στρατηγική όπου επενδύσει, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 158 δισ. καναδέζικα δολάρια (116,1 δισ. δολ. ΗΠΑ) και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τορόντο. Η εταιρεία προσφέρει εξειδικευμένες επενδυτικές λύσεις επί πληθώρας περιουσιακών στοιχείων σε δημόσιες και ιδιωτικές αγορές, σε θεσμικούς πελάτες, χρηματοοικονομικούς διαμεσολαβητές και πελάτες ιδιωτικής περιουσίας στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τις κύριες αγορές της Ασίας.

Η επένδυση της Fiera Capital αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση, στη συναλλαγή την ίδια και τις προοπτικές της τράπεζας, αλλά και της ελληνικής οικονομίας, ανέφεραν πηγές της Attica Bank, καθώς, όπως σημειώνουν, η συναλλαγή φαίνεται να ελκύει το διεθνές ενδιαφέρον με ξένους επενδυτές αυτής της ποιότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι η πρώτη φορά που μπαίνει τέτοιου είδους επενδυτής στην Attica Bank, γεγονός που δείχνει τον απόλυτο μετασχηματισμό και τη λειτουργική μεταμόρφωσή της.

Πρόκειται σημειώνουν οι ίδιες πηγές για το επιστέγασμα της σοβαρής δουλειάς που έχει γίνει από τη διοίκηση, τον ιδιώτη επενδυτή Thrivest, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την κυβέρνηση για τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα και την προσέλκυση ιδιωτικών θεσμικών κεφαλαίων.

Σημειώνουν επίσης, ότι χωρίς τη σημαντική επένδυση του ενός σοβαρού ιδώτη επενδυτή όπως είναι η Thrivest αυτή η επενδυτική συμμετοχή του fund δεν θα ήταν εφικτή.

Σημαντικό, επίσης, είναι και το γεγονός ότι η ίδια η Fierα Capital χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή της τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής από τις καλύτερες που έχει συναντήσει.

Σημειώνεται ότι η κατανομή των μετοχών στην Fiera Capital τελεί υπό την προϋπόθεση της επάρκειας των αδιάθετων μετοχών της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, μετά τις κατανομές μετοχών βάσει των διατάξεων του Νόμου 5127/2024, με τον οποίο κυρώθηκε η επενδυτική συμφωνία μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Thrivest Holding Ltd, με ημερομηνία 18 Ιουλίου 2024.

Η προοπτική συμμετοχής των κεφαλαίων της Fiera Capital στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα αποτελέσει ορόσημο για την Τράπεζα, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής ανακεφαλαιοποίησης της, σε ευθυγράμμιση με τη συνεχιζόμενη πορεία μετασχηματισμού της εντός του ελληνικού τραπεζικού τομέα.

Η Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Attica Bank, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Fiera Capital εξέφρασε το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank. Το ενδιαφέρον της αποτελεί σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στις ισχυρές προσπάθειες μετασχηματισμού της Τράπεζας και γενικότερα στην ελληνική οικονομία».

Η Τράπεζα θα ενημερώνει τους επενδυτές για κάθε σχετική εξέλιξη.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News