Business & Finance Δευτέρα 7/10/2024, 12:23
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Metlen: Στο BB+ επιβεβαιώνει την πιστοληπτική ικανότητα η Fitch

Metlen: Στο BB+ επιβεβαιώνει την πιστοληπτική ικανότητα η Fitch

Στο BB+ επιβεβαίωσε η Fitch την πιστοληπτική ικανότητα της Metlen, δίνοντας σταθερές προοπτικές.

Όπως σημειώνει ο οίκος, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την διατηρήσιμη αύξηση των EBITDA, παρά τις αναμενόμενες προκλήσεις στις τιμές των μετάλλων και της ενέργειας, καθώς και τον μέτριο δανεισμό, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει διαχειρίσιμος στην κορύφωσή του, το 2025, λόγω των μεγάλων κεφαλαιουχικών δαπανών και των εκροών στο κεφάλαιο κίνησης.

Η Fitch εκτιμά ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές της Metlen θα βρίσκονται υπό πίεση το 2024-2025, λόγω της υλοποίησης μεγάλων projects ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά θα γίνουν θετικές από το 2026.

Η επέκταση του ομίλου στην λιγότερο κυκλική δραστηριότητα της ηλεκτρικής ενέργειας επηρεάζει θετικά την αξιολόγηση, σημειώνεται.

Ο οίκος επισημαίνει, παράλληλα, ότι η αξιολόγηση της Metlen αντανακλά το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ και το ενοποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο, με τις αυτάρκεις δραστηριότητες της μεταλλουργίας και το χαμηλό κόστος παραγωγής.

Αντανακλά επίσης το αυξανόμενο μερίδιο αγοράς στην εγχώρια ηλεκτροπαραγωγή και την ενισχυμένη ενοποίηση με την προσφορά λιανικής, που προσφέρει στον όμιλο διατηρήσιμες ταμειακές ροές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Metlen: Εκδίδει πενταετή ομόλογα 500 εκατ. ευρώ

Ευ. Μυτιληναίος: Το β΄ τρίμηνο του 2025 η είσοδος της Metlen στο LSE – Κοιτάζει για εξαγορές

Ευ. Μυτιληναίος: Η Metlen θα είναι διπλάσια ή τριπλάσια σε 5 χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News