ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Samsung Electronics Hellas: Βάζει ψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξης με νέα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες

Samsung Electronics Hellas: Βάζει ψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξης με νέα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες

Με ανάπτυξη της τάξης του 2,8% ξεκίνησε το α’ τρίμηνο του 2024 για την Samsung Electronics Hellas.

Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας, αναμένεται συγκρατημένη αύξηση του τζίρου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες στην αγορά και ζήτηση προϊόντων Η αύξηση αυτή θα επιτευχθεί με την διάθεση ανανεωμένων προϊόντων στην κινητή τηλεφωνία στην κατηγορία του Audio Visual καθώς και στην κατηγορία των Οικιακών συσκευών.

Κινητή

Στην κινητή, οι λειτουργίες Galaxy AI, όπως το “Circle to search» αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση των πωλήσεων των S24, S24 +και S24 Ultra προϊόντα πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία βίντεο και φωτογραφίας. Σήμερα το Galaxy AI είναι πλέον διαθέσιμο σε 200 εκατομμύρια συσκευές Galaxy και σε 16 διαφορετικές γλώσσες, προσφέροντας σε εκατομμύρια χρήστες νέους τρόπους αναζήτησης, επικοινωνίας, δημιουργίας και παραγωγικότητας.

Samsung Electronics Hellas: Βάζει ψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξης με νέα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες-1

Η ανάπτυξη θα πλαισιωθεί από την ανανεωμένη σειρά Α, τη νέα σειρά αναδιπλούμενων τηλεφώνων Ζ καθώς και με τις κατηγορίες των Tablets και Wearable που έχουν αισθητή αναβάθμιση στην αυτονομία της μπαταρίας, στον προϊοντικό σχεδιασμό καθώς και στις ενσωματωμένες λειτουργίες ΑΙ. Τα προϊόντα αυτά είναι διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Τέλος, η εταιρεία στοχεύει στην διατήρηση της δυναμικής των πωλήσεων smartphone μέσω της επέκτασης του Galaxy AI σε υπάρχοντα και νέα προϊόντα, tablet, Smartwatches και Wireless ακουστικά.

Audio Visual

Στην κατηγορία του Audio Visual, ώθηση στις πωλήσεις αναμένεται από τις νέες τηλεοράσεις με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης ‘AI’-Neo QLED, 8Κ& OLED – τις Lifestyle TVs (The Frame, The Serif, The Sero), τις οθόνες Gaming και τις Premium σειρές προϊόντων ήχου.

Samsung Electronics Hellas: Βάζει ψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξης με νέα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες-2

Η Samsung Electronics Co. Ltd., ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της 9ης γενιάς NAND (V-NAND) τετραπλής κυψέλης (QLC) ενός terabit (Tb).  Η πρώτη μαζική παραγωγή του κλάδου για την QLC 9ης γενιάς V-NAND ακολουθεί την πρώτη παραγωγή τριπλού επιπέδου κυψελών (TLC) 9ης γενιάς V-NAND τον Απρίλιο του 2024.

Samsung Electronics Hellas: Βάζει ψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξης με νέα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες-3

Εξάλλου το περασμένο καλοκαίρι, η εταιρεία ανακοίνωσε τις σειρές οθονών Odyssey OLED gaming, Smart Monitor και ViewFinity. Η σειρά Odyssey φέρνει μια εμπειρία OLED επόμενου επιπέδου και νέες δυνατότητες AI στην Odyssey OLED G8 G80SD. Το Smart Monitor M8 M80D UHD απογειώνει τη διασκέδαση με λειτουργίες ψυχαγωγίας που υποστηρίζονται από AI

Οικιακές συσκευές

Τέλος στην κατηγορία των οικιακών συσκευών, τα πλυντήρια μεγάλης χωρητικότητας και τα στεγνωτήρια, τα νέα ψυγεία BESPOKE με νέες ενεργειακές κλάσεις και λειτουργίες ΑI, η νέα σειρά Wide BMF, όπως επίσης και η σειρά VC Jet Sticks, αναμένεται να συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση του τζίρου.

Samsung Electronics Hellas: Βάζει ψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξης με νέα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες-4

Η μητρική εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Bespoke AI Laundry Combo™ στην ευρωπαϊκή αγορά, στο πλαίσιο της IFA 2024 στο Βερολίνο. Το Bespoke AI Laundry Combo™, συνδυάζει ένα πλυντήριο και ένα στεγνωτήριο σε μία μόνο συσκευή. Το Bespoke AI Laundry Combo™ αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη, την τεχνολογία αντλίας θερμότητας και μια οθόνη 7 ιντσών, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας.

Επίσης τον περασμένο Απρίλιο, η Samsung Electronics Co. Ltd. ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου διευρυμένου και ενεργειακά πιο αποδοτικού ψυγειοκαταψύκτη μεγάλου πλάτους της  στην Ευρώπη, τον Extra Wide Bottom Mount RB6000D. Το προϊόν έρχεται με υψηλή ενεργειακή αυτονομία, ενώ οι δυνατότητες του Wi-Fi του επιτρέπουν ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας με το SmartThings Energy.

Samsung Electronics Hellas: Βάζει ψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξης με νέα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες-5

Η εικόνα του 2023

Αναφορικά με την πορεία της εταιρείας την περασμένη χρονιά, η Samsung εμφάνισε ανάπτυξη 1,8% το 2023, στα €354 εκατ. κυρίως λόγω της αύξησης του τμήματος των κινητών τηλεφώνων και των λευκών συσκευών, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 13%.

Η εταιρεία επίσης συγκράτησε το μικτό της αποτέλεσμα (στα επίπεδα των €62,5 εκατ.), ενώ αύξησε τα προ φόρων κέρδη της σε ποσοστό 13,34% σε σχέση με το 2022, στα €8,53 εκατ.

Samsung Electronics Hellas: Βάζει ψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξης με νέα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες-6

Η πολύ μεγάλη αύξηση της καθαρής κερδοφορίας (κατά 365%, περίπου στα €10 εκατ.) αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην ακύρωση προστίμου ύψους €2,8 εκατ. που της είχε επιβληθεί μετά από έλεγχο της χρήσης 2014 και το είχε καταβάλει το 2022.

Το θέμα το είχε αναθέσει στους νομικούς της συμβούλους, καθώς θεωρούσε βάσιμες τις πιθανότητες ανάκτησης του ποσού. Στις 17 Μαρτίου 2023 εξεδόθη από την ΑΑΔΕ σχετικό έγγραφο το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή της Samsung και ακύρωσε το καταλογισθέν σε αυτή πρόστιμο το οποίο εισπράχθηκε τον Μάιο του 2023.

Samsung Electronics Hellas: Βάζει ψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξης με νέα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες-7

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2023 η εταιρεία είχε καθαρά ίδια κεφάλαια ύψους €60,15 εκατ. από €50,17 εκατ. έναν χρόνο πριν, ενώ ο μακροπρόθεσμος/βραχυπρόθεσμος δανεισμός της ήταν μηδενικός.

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχει λόγος να αγοράσουμε τα νέα smartphones της Apple, της Google, της Samsung ή της Huawei;

Ινδία: Samsung και Xiaomi ερευνώνται για αντιμονοπωλιακές πρακτικές – Ο ρόλος των Amazon και Flipkart

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News