Business & Finance Πέμπτη 5/09/2024, 12:01
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Goldman Sachs: Ανεβάζει τον πήχυ για τις τράπεζες – Buy για Πειραιώς, Εθνική, Eurobank

Goldman Sachs: Ανεβάζει τον πήχυ για τις τράπεζες – Buy για Πειραιώς, Εθνική, Eurobank

Σε αναβάθμιση των τιμών-στόχου για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προχωρά η Goldman Sachs, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του κλάδου για το δεύτερο τρίμηνο.

Ειδικότερα, ο οίκος ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5,90 ευρώ από τα 5,30 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 11 ευρώ από τα 10 ευρώ, για την Eurobank στα 2,70 ευρώ από τα 2,50 ευρώ και για την Alpha Bank στα 2 ευρώ από τα 1,85 ευρώ.

Η Goldman  Sachs διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τις Πειραιώς, Εθνική και Eurobank, ενώ τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στην Alpha Bank.

Οι αναλυτές διατηρούν την  εποικοδομητική τους στάση απέναντι στον κλάδο, καθώς σημειώνουν ότι έπειτα από την άνοδο των μετοχών κατά 24% από τις αρχές του έτους, αυτές παραμένουν υποτιμημένες και εμφανίζουν περιθώρια για περαιτέρω rerating.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του δεύτερο τριμήνου, ο οίκος σημειώνει ότι τα κέρδη κινήθηκαν 9% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του, καθώς τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα ήταν 2% υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του κλάδου κατά 7% κατά μέσο όρο για την περίοδο 2025-2027, κάτι που αποδίδεται κυρίως στις υψηλότερες προβλέψεις για τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα (+5% κατά μέσο όρο για το διάστημα 2024-2027) και το χαμηλότερο κόστος προβλέψεων (-7% κατά μέσο όρο για το 2025-2027).

Διαβάστε επίσης: 

Jefferies: Ανοίγουν το βήμα τους στο asset management οι ελληνικές τράπεζες

JP Morgan: Overweight για τις ελληνικές τράπεζες – Υψηλότερα ο πήχυς για Eurobank, Εθνική, Πειραιώς

Euroxx: Ανεβάζει τον πήχυ για τις τράπεζες – Πάνω από 40% τα περιθώρια ανόδου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News