ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

UBS: Μικρή αύξηση στις τιμές-στόχους για Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank

UBS: Μικρή αύξηση στις τιμές-στόχους για Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank

Στην αναβάθμιση των τιμών-στόχου για τις μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank προχωρά η UBS, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών για το πρώτο εξάμηνο.

Ειδικότερα, η UBS ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,32 ευρώ, από 2,3 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς.

Στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, ο οίκος επίσης δίνει σύσταση αγοράς, με την τιμή-στόχο να ανεβαίνει στα 11,20 ευρώ από τα 11 ευρώ προηγουμένως.

Όπως σημειώνει η UBS, τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank για το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς, με την αναβάθμιση του guidance της τράπεζας να δείχνει περιθώρια ανόδου 7% στο consensus για το σύνολο του 2024.

Κατόπιν τούτων, οι αναλυτές αναβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή του 2024 κατά 4% στα 33 σεντς, σύμφωνα με το guidance.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα, η UBS μιλά για ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο, με τα κέρδη να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις της αγοράς κατά 6%. Έπειτα και από την αναβάθμιση του guidance, ο οίκος αναβαθμίζει τις δικές του προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2024 κατά 6%.

Για τα επόμενα χρόνια, οι προβλέψεις έως το 2026 αναβαθμίζονται κατά 4%  και πλέον διαμορφώνονται κατά 10% υψηλότερα από το consensus, αλλά χαμηλότερα από το guidance της τράπεζας για κέρδη ανά μετοχή από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες πάνω από 1,40 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: 

Euroxx: Βλέπει αναβαθμίσεις στο guidance των ελληνικών τραπεζών – Ισχυρό τρίμηνο

UBS: Με buy ξεκινά την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών – Περιθώρια ανόδου έως 51%

Axia για ελληνικές τράπεζες: «Beautiful things» – Αναβαθμίζει τις τιμές στόχους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News