ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Catering: Ανάπτυξη 24% και επενδύσεις 1,6 εκατ. το 2023 – Το «στοίχημα» του Guru Burger

Hellenic Catering: Ανάπτυξη 24% και επενδύσεις 1,6 εκατ. το 2023 – Το «στοίχημα» του Guru Burger

Πωλήσεις της τάξης των €89 εκατ. εμφάνισε πέρυσι η Hellenic Catering (θυγατρική του ομίλου Goody’s, της Vivartia), με αύξηση 24% σε σχέση με το 2022, εξέλιξη η οποία αποδίδεται από τη διοίκηση στην αυξημένη ζήτηση, αλλά και στην προσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας, σύμφωνα με τις τάσεις που επικράτησαν στην αγορά. 

Σημειώνεται ότι, με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας, η Hellenic Catering δραστηριοποιείται στον χώρο του βιομηχανικού catering σε όλη την Ελλάδα. Διαθέτει δύο σύγχρονες μονάδες παραγωγής σε Αθήνα (Σπάτα) και Θεσσαλονίκη (Σίνδο) και ένα logistics center 11.300 τ.μ. στην Παλλήνη και ειδικεύεται στην παραγωγή κρεατοσκευασμάτων, κατεψυγμένων και chilled γευμάτων, σαλατών και dressings, γλυκών και αρτοσκευασμάτων.

Οι πωλήσεις του εμπορικού κλάδου σημείωσαν άνοδο 26%, στα €64 εκατ. και του βιομηχανικού κλάδου κατά 19%, στα €25 εκατ.

Σχετικά με την κερδοφορία, το EBITDA αυξήθηκε στα €9,38 εκατ. από €5,04 εκατ. το 2022, ενώ τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν στα €2,855 εκατ. από €3,21 μία χρονιά πριν.

Επενδύσεις

Η εταιρεία, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της παραγωγικής διαδικασίας και βελτίωσης όλων των συνθηκών στις εγκαταστάσεις της, προχώρησε σε βελτίωση των κτιριακών υποδομών της, καθώς και σε αντικατάσταση μέρους αλλά και στην προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής, προκειμένου να καλύψει τις απαραίτητες ανάγκες παραγωγής και αποθήκευσης των ειδών της, καθώς επίσης και να διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

Επίσης, προκειμένου να βελτιώσει το έργο των διανομών, πραγματοποιήθηκε η αγορά 2 φορτηγών-ψυγείων αυτοκινήτων.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι εντός του 2023 πραγματοποιήθηκε επένδυση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην οροφή του κτιριακού συγκροτήματος στην Παλλήνη, ισχύος 605Kwp, των οποίων η διασύνδεση με το σύστημα net metering της ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2024.

Οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας πέρυσι άγγιξαν τα  €1,6 εκατ.

Νέα προϊόντα

Όπως αναφέρεται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις, κατά τη διάρκεια της περυσινής χρήσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές διεργασίες και ενέργειες στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων τόσο για την αλυσίδα καταστημάτων των σημάτων Goody’s – Flocafe – Everest, όσο και ιδιαιτέρως για το κανάλι των πελατών του τομέα HoReCa, όπου διαφαίνεται να υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης.

Αξιόλογη είναι η προσπάθεια για την ανάπτυξη μιας νέας κατηγορίας ειδών με την εμπορική ονομασία «Guru Burger» με κύριο στόχο την αγορά των super markets των οποίων η τοποθέτηση ξεκίνησε στα τέλη του περυσινού καλοκαιριού με τη διοίκηση να αισιοδοξεί ότι οι πωλήσεις θα αναπτυχθούν περαιτέρω κατά τη φετινή χρονιά.

Τα «Guru Burger» καλύπτουν σήμερα σχεδόν καθολικά το εγχώριο retail – ήδη είναι διαθέσιμα σε καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Θανόπουλος, Kiosky’s και στο efood market – ενώ ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.  

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η Hellenic Catering έβαλε τα προϊόντα της σειράς σε δύο αλυσίδες super market στην Σερβία, ενώ υπάρχουν σχέδια για είσοδο και σε άλλες αγορές του εξωτερικού.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η εταιρεία για «τρεις μοναδικές συνταγές burgers που μπορείτε να τα απολαύσετε μετά από μόλις 1′ αναθέρμανση στο φούρνο μικροκυμάτων». 

Συνοδευτικά καφέ και «beyond sugar»

Στη φετινή Food Expo, εκτός από τα Guru Burger, η εταιρεία λάνσαρε, επίσης, μία νέα επιλογή γλυκών συνοδευτικών καφέ, με στόχο να δώσει στα καταστήματα καφεστίασης μία επιπλέον επιλογή. 

Μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό υπάρχει και για τη σειρά γλυκών χωρίς ζάχαρη “Beyond Sugar”, με λιγότερο από 0,5% συνολικά σάκχαρα, μια κατηγορία η οποία τρέχει με υψηλότερες ταχύτητες εκτός Ελλάδας.

Για το 2024 η διοίκηση προβλέπει αύξηση των πωλήσεων και περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, παρά τις σημαντικές προκλήσεις που υπάρχουν στο εγχώριο και το ξένο περιβάλλον.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News