Business & Finance Τετάρτη 17/07/2024, 11:35
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τιμή-στόχος 26 ευρώ από Euroxx, με περιθώριο ανόδου 46%

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τιμή-στόχος 26 ευρώ από Euroxx, με περιθώριο ανόδου 46%

Σύσταση overweight δίνει η Euroxx Χρηματιστηριακή για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς έπειτα και από την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, θέτει την τιμή-στόχο στα 26 ευρώ, προβλέποντας περιθώρια ανόδου 46%.

Η πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και οι θετικές προοπτικές για τα έργα υποδομών στην Ελλάδα στηρίζουν περαιτέρω τη θετική τους άποψη για τη μετοχή, σημειώνουν οι αναλυτές.

Με την ωρίμανση των υφιστάμενων projects, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα εμφανίζει το 2028  EBITDA άνω των 700 εκατ. ευρώ, με σημαντική ροή μερισμάτων σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, εκτιμάται.

Έχοντας ενισχυθεί κατά 29% από τον Ιανουάριο, όταν η Euroxx ξεκίνησε την κάλυψή της, η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εμφανίζει σήμερα EV/EBITDA στο 8,5x με βάση τα εκτιμώμενα μεγέθη του 2028.

Η εισροή ρευστότητας από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προσφέρει δυνητικά περαιτέρω περιθώρια ανόδου, λόγω της ισχυρής δύναμης πυρός των 2 δισ. ευρώ, για τις τρέχουσες παραχωρήσεις (Αττική Οδός και Εγνατία) αλλά και νέα έργα υποδομών στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη ρευστότητα του deal για να επιταχύνει την ανάπτυξη σε νέα projects και/ή τη διανομή μερισμάτων.

moneyreview.gr  

Διαβάστε επίσης: 

ΓΕΚ Τέρνα: Στα 27,40 ευρώ ανεβάζει τον πήχυ η Axia Research – Περιθώριο ανόδου 64%

Τι κερδίζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από το deal με την Masdar – Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Οι κατασκευαστικοί όμιλοι επιστρέφουν στο real estate

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News