ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SARKK: Νέα καταστήματα σε Μύκονο, Κέρκυρα και Λάρισα για τον διανομέα Tommy Hilfiger και Calvin Klein

SARKK: Νέα καταστήματα σε Μύκονο, Κέρκυρα και Λάρισα για τον διανομέα Tommy Hilfiger και Calvin Klein

Ξεπέρασε πέρυσι τα €100 εκατ. ο τζίρος του ομίλου SARKK, ο οποίος είναι αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων Tommy Hilfiger και Calvin Klein, καλύπτοντας με 65 καταστήματα γεωγραφικά όλες τις περιοχές της Ελλάδας καθώς και τις χώρες: Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Μολδαβία (μόνο Tommy Hilfiger).

Ο όμιλος, που ελέγχεται από τους Γρηγόρη και Κυριάκο Σαράντη, εμφάνισε για άλλη μια χρονιά σημαντική άνοδο μεγεθών, παρά τα προβλήματα της αγοράς που συνεχίζουν να προκαλούν οι πληθωριστικές πιέσεις και η άνοδος των επιτοκίων. Το παραπάνω επιτεύχθηκε, τόσο με τη βελτίωση και ανάπτυξη του δικτύου λιανικής πώλησης (καταστήματα και e-shop) όσο και του δικτύου χονδρικής πώλησης.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, ο οποίος απασχόλησε πέρυσι 651 άτομα, ανήλθε σε €101,15 εκατ., αυξημένος κατά 16,63% από το 2022, χάρη και στην ενοποίηση των αποτελεσμάτων με την SARKK Ltd και τη θυγατρική της SARKK Rom, τον Νοέμβριο του 2023.

Σημαντική αύξηση, κατά 15,32%, παρουσίασαν και τα κέρδη προ φόρων του ομίλου, τα οποία ξεπέρασαν τα €16 εκατ., ενώ η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε σε €12,51 εκατ. , με το ΔΣ να προτείνει διανομή μερίσματος ύψους €5 εκατ.

Ο συνολικός δανεισμός του Ομίλου άγγιξε τα €13 εκατ. από €11,5 εκατ. το 2022, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ξεπέρασαν τα €7 εκατ.  έναντι €4,9 εκατ. την αμέσως προηγούμενη χρήση.

SARKK: Νέα καταστήματα σε Μύκονο, Κέρκυρα και Λάρισα για τον διανομέα Tommy Hilfiger και Calvin Klein-1

Οι κινήσεις του 2023

Τον Απρίλιο του 2023 η εταιρεία υπέγραψε την ανανέωση των Franchise, Online και Distribution Agreements για την επόμενη πενταετία (2023-2027) και για τα δύο Brand της Tommy Hilfiger και Calvin Klein. Τον Νοέμβριο του 2023, όπως προαναφέραμε, η εταιρεία προχώρησε σε εταιρικό μετασχηματισμό και ειδικότερα σε απόκτηση της κυπριακής εταιρείας SARKK Ltd.

Κατά την περυσινή χρονιά, η εταιρεία στα πλαίσια βελτίωσης και ανάπτυξης του δικτύου της, πραγματοποίησε επενδύσεις με έμφαση στην ανακαίνιση καταστημάτων της αλλά και το άνοιγμα νέων σημείων:

  • Ανακαίνιση δύο FSS καταστημάτων Tommy Hilfiger, στο Εμπορικό Κέντρο Cosmos της Θεσσαλονίκης και στο Βόλο
  • Ανακαίνιση του Outlet καταστήματος Tommy Hilfiger, στο Εμπορικό Κέντρο One Salonica, στη Θεσσαλονίκη
  • Ανακαίνιση σε corners Tommy Hilfiger και Calvin Klein εντός του εμπορικού καταστήματος Attica City Link
  • Λειτουργία νέου καταστήματος Calvin Klein, εντός του Εμπορικού Κέντρου Athens Metro Mall, στον Άγιο Δημήτριο
  • Υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης για λειτουργία νέου υποκαταστήματος Tommy Hilfiger, στη Μύκονο και έναρξη εργασιών ανακαίνισης του χώρου

Επίσης, επεκτάθηκε το μισθωτήριο της Ηρώων Πολυτεχνείου, για πρόσθετο χώρο εγκατάστασης στα γραφεία της εταιρείας. Ο νέος χώρος θα ικανοποιήσει εκτός από τις ανάγκες στέγασης γραφείων και την ανάγκη έκθεσης των εμπορευμάτων

Τέλος, σε συνέχεια της χρηματοοικονομικής της αναδιάρθρωσης, προχώρησε στις αρχές του 2023 στην αποπληρωμή δανείου της αξίας €2,705 εκατ. στην εταιρεία Zalek SA και σύναψε νέα ομολογιακά δάνεια με την Eurobank, με σκοπό τη συγκέντρωση του δανεισμού της για την διεκδίκηση χαμηλότερων επιτοκίων.

SARKK: Νέα καταστήματα σε Μύκονο, Κέρκυρα και Λάρισα για τον διανομέα Tommy Hilfiger και Calvin Klein-2

Οι φετινές προοπτικές

Ο κυριότερος στόχος της διοίκησης της SARKK για το 2024, όπως αναφέρεται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις, είναι η διατήρηση της θετικής πορείας των αποτελεσμάτων της εταιρείας, μέσα από την ανάπτυξη τόσο του δικτύου λιανικής και ηλεκτρονικής πώλησης όσο και του δικτύου χονδρικής πώλησης προϊόντων, με έμφαση στο brand της Calvin Klein. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι τα κέρδη προ φόρων κατά τη χρήση του 2024 θα διαμορφωθούν σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα από πέρυσι.

Το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου λιανικής προχωρά βάση προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα:

  • Τον περασμένο Απρίλιο υπέγραψε εμπορική σύμβαση με την εταιρεία «Larissa Shopping Centre» για τη λειτουργία νέου outlet καταστήματος Calvin Klein στο εμπορικό κέντρο Fashion City  στη Λάρισα
  • Μετά από συμμετοχή σε δημοπρασία που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο του 2024, προχώρησε σε εκμίσθωση ακινήτου στην Κέρκυρα, με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2024. Στον χώρο θα ξεκινήσουν εργασίες ανακαίνισης με σκοπό τη λειτουργία δύο FSS καταστημάτων, εμπορικού σήματος Tommy Hilfiger και Calvin Klein
  • Τον Μάιο ξεκίνησε η λειτουργία του FSS καταστήματος της Μυκόνου με εμπορικό σήμα Tommy Hilfiger. Ο Αμερικανός σχεδιαστής Tommy Hilfiger ταξίδεψε στην Μύκονο αποκλειστικά για να δώσει το δικό του παρών στα εγκαίνια του ομώνυμου καταστήματος στο νησί
  • Στη Ρουμανία, σε συνέχεια της αναδιάρθρωσης του δικτύου λιανικής του ομίλου, υπάρχουν αλλαγές βάση πλάνου και στα καταστήματα της θυγατρικής της, SARKK Rom.  Τον προηγούμενο μήνα έκλεισε το κατάστημα Tommy Hilfiger στο εμπορικό κέντρο Mega Mall στο Βουκουρέστι, ενώ ανοίγουν δύο νέα outlet καταστήματα, Tommy Hilfiger και Calvin Klein στο νέο εμπορικό κέντρο Palladi, στο Βουκουρέστι

Διαβάστε επίσης: 

Zara: Κατάστημα 5.000 τ.μ. στον Πειραιά – Η νέα στρατηγική

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Κινέζων: Τρεις ώρες μετά την επίθεση στον Trump είχαν τυπώσει μπλουζάκια

Κατρακυλά η H&M – Δυσκολίες για τον νέο CEO

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News