Business & Finance Δευτέρα 15/07/2024, 09:33
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Στη UniCredit το 90,1% της Alpha Bank Romania

Alpha Bank: Στη UniCredit το 90,1% της Alpha Bank Romania

Συμφωνία για την πώληση του 90,1% της Alpha Bank Romania στην UniCredit και εν συνεχεία συγχώνευση της Alpha Bank Romania με την  UniCredit Bank  ανακοίνωσε η Alpha Bank. 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. («Alpha Holdings»), 100% μητρική εταιρεία  της Alpha Bank Α.Ε. («Alpha Bank»), ανακοινώνει ότι η πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική  της, Alpha International Holdings S.M.S.A. («AIH»), προχώρησε στη σύναψη  δεσμευτικής συμφωνίας με την UniCredit S.p.A. («UniCredit») για την πώληση του  90,1% της Alpha Bank Romania S.A. («Alpha Romania») στην UniCredit (η  «Συναλλαγή») και εν συνεχεία τη συγχώνευση των θυγατρικών των δύο  συμβαλλόμενων μερών στη Ρουμανία.

Η Συναλλαγή αποτελεί μέρος της Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ της Alpha Holdings και της UniCredit η οποία ανακοινώθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2023. Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Συναλλαγής, η UniCredit θα  αποκτήσει από την AIH το 90,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Romania με  αντάλλαγμα (i) το 9,9% του μετοχικού κεφαλαίου της UniCredit Bank S.A. («UniCredit Romania») και (ii) Ευρώ 256 εκατ. σε μετρητά.

Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής,  η οποία υπόκειται σε όλες τις ισχύουσες κανονιστικές εγκρίσεις και συναινέσεις, η AIH θα κατέχει το 9,9% της Alpha Romania και της UniCredit Romania. Επιπλέον, η  Συναλλαγή, η οποία αυξάνει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας για την Alpha Bank κατά περίπου 100 μονάδες βάσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024.  Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής η Alpha Romania θα συγχωνευθεί με την  UniCredit Romania σχηματίζοντας μια ενιαία τραπεζική οντότητα, στην οποία η AIH θα  κατέχει το 9,9%.

Διαβάστε επίσης: 

Η συμφωνία της Alpha Bank με τη UniCredit «άργησε» 23 χρόνια 

Οι δύο άξονες της συμφωνίας Alpha Bank – UniCredit

Moody’s: Τι κερδίζει η Alpha Bank από το deal με την UniCredit

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News