Business & Finance Παρασκευή 12/07/2024, 17:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Πετρόπουλος: Εξαγορά 2,35 εκατ. στον τομέα κατασκευής μηχανολογικών εξαρτημάτων ακριβείας

Π. Πετρόπουλος: Εξαγορά 2,35 εκατ. στον τομέα κατασκευής μηχανολογικών εξαρτημάτων ακριβείας

Τη βασική δραστηριότητα της εταιρείας κατασκευής μηχανολογικών εξαρτημάτων ακριβείας ΤΕΜΜΑ εξαγόρασε η Πέτρος Πετρόπουλος έναντι 2,35 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή προβλέπει την απόσχιση του συγκεκριμένου κλάδου δραστηριότητας από την ΤΕΜΜΑ σε νεοσύστατη εταιρεία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη της Π. Πετρόπουλος. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. (η «Εταιρία»), ανακοινώνει τη συμφωνία εξαγοράς της βασικής δραστηριότητας της εταιρείας ΤΕΜΜΑ ΑΕ.

Η ΤΕΜΜΑ ΑΕ, είναι ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε το 1961 και ειδικεύεται στην κατασκευή μηχανολογικών εξαρτημάτων ακριβείας. Διαθέτει υψηλή τεχνολογική εξειδίκευση και παρέχει λύσεις και προϊόντα στην αμυντική και αεροπορική βιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες και την βιομηχανία παραγωγής ενέργειας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η συναλλαγή προβλέπει την απόσχιση του εν λόγω κλάδου δραστηριότητας της ΤΕΜΜΑ ΑΕ σε νεοσύστατη εταιρία την οποία και θα εξαγοράσει η Εταιρία έναντι €2,35εκ, αναμένεται δε να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και δεv θα έχει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη της Εταιρίας. Η συναλλαγή αυτή είναι στην κατεύθυνση διεύρυνσης και παρουσίας του Ομίλου σε δραστηριότητες προστιθέμενης αξίας σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις σε κλάδους που δραστηριοποιείται.

H Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη. Κατασκευάζει, διασκευάζει, διανέμει και υποστηρίζει μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, κινητήρες diesel, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα, λιπαντικά, μπαταρίες, προϊόντα ηλεκτροκίνησης και ενέργειας, ελαστικά, μοτοσυκλέτες. Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, η εταιρία κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά στους τομείς δραστηριότητας της»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News