Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 13:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ Τέρνα: Στα 27,40 ευρώ ανεβάζει τον πήχυ η Axia Research – Περιθώριο ανόδου 64%

ΓΕΚ Τέρνα: Στα 27,40 ευρώ ανεβάζει τον πήχυ η Axia Research – Περιθώριο ανόδου 64%

Στα 27,40 ευρώ, από τα 24,80 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα η Axia Research. Με τη νέα τιμή-στόχο να προβλέπει περιθώρια ανόδου 64% από τα τρέχοντα επίπεδα, οι αναλυτές διατηρούν τη σύσταση αγοράς που έχουν εκδώσει για τη μετοχή.

Όπως σημειώνει η Axia Research, τους τελευταίους 12 μήνες, η ΓΕΚ Τέρνα έχει αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής για την πιο επικερδή παραχώρηση αυτοκινητοδρόμου στην Ελλάδα (την Αττική Οδό) καθώς και για το μεγαλύτερο project αυτοκινητοδρόμου στην Ευρώπη (τον ΒΟΑΚ), ενώ ανακοίνωσε και συμφωνία για την πώληση του ποσοστού 36,59% που κατέχει στην θυγατρική της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στη Masdar.

Σε αυτή τη φάση, η συνολική δύναμη πυρός της εταιρείας για το 2024-28 υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ, που με τη μόχλευση μπορεί να γίνει 9-10 δισ. ευρώ για την διεκδίκηση νέων έργων παραχωρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει η Axia Research, η ΓΕΚ Τέρνα θα παραμείνει πολύ ενεργή στον κλάδο των υποδομών στην Ελλάδα, που εμφανίζει άνθηση, ενώ είναι έτοιμη να συμμετάσχει και σε μεγάλους διαγωνισμούς παραχώρησης υποδομών στα Βαλκάνια.

Επιπλέον, ο δανεισμός δεν αποτελεί ζήτημα πια, επισημαίνουν οι αναλυτές.

«Πέραν της αποκρυστάλλωσης της αξίας έπειτα από το deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, θεωρούμε ότι το επενδυτικό story της ΓΕΚ Τέρνα θα γίνει πιο ξεκάθαρο στους επενδυτές, καθώς ο κλάδος των υποδομών θα παράγει το μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας του ομίλου τα επόμενα χρόνια», επισημαίνουν οι αναλυτές.

Και προσθέτουν ότι κατά την άποψή τους, υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα στην αποτίμηση που δίνει η αγορά και την αξία του χαρτοφυλακίου παραχωρήσεων του ομίλου. Σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς, η αγορά αποτιμά το χαρτοφυλάκιο με discount άνω του 16%, κάτι που χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητο, με δεδομένη την ποιότητα των projects αυτών.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τι κερδίζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από το deal με την Masdar – Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Μεγάλα έργα στο εξωτερικό διεκδικεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Γ. Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Στόχος EBITDA στα 700 εκατ. το 2028

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News