Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 09:59
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Έκδοση ομολόγων 100 εκατ. ευρώ μέσω placement

Eurobank: Έκδοση ομολόγων 100 εκατ. ευρώ μέσω placement

Η Eurobank ανακοίνωσε ότι ως αποτέλεσμα του σταθερού ενδιαφέροντος θεσμικών επενδυτών για το ομόλογο σταθερού τοκομεριδίου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 650 εκατ. ευρώ αποπληρωμής το 2031 που εξέδωσε  στις 30 Απριλίου 2024, ολοκλήρωσε επιτυχώς, με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω της Banco Santander, μια επιπρόσθετη έκδοση στα αρχικά ομόλογα συνολικού ονομαστικού ποσού  100 εκατ. ευρώ. Η τιμή έκδοσης των νέων ομολόγων είναι 100,324%, που συνεπάγεται απόδοση 4,806%.

Τα νέα ομόλογα θα συγχωνευθούν και θα αποτελούν μία σειρά έκδοσης με τα αρχικά ομόλογα. Ο διακανονισμός των νέων ομολόγων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου 2024. Τα ομόλογα θα εισαχθούν στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τα ομόλογα θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του ομίλου της Eurobank όσον αφορά την  Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων  (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News