Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 09:31
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Στην τελική ευθεία ο «πέμπτος πόλος» – Συμφωνία μεταξύ ΤΧΣ και Thrivest

Attica Bank: Στην τελική ευθεία ο «πέμπτος πόλος» – Συμφωνία μεταξύ ΤΧΣ και Thrivest

Λευκός καπνός βγήκε το Σαββατοκύριακο για την συγχώνευση και ανακεφαλοποίηση των Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας καθώς συμφωνήθηκε το σχέδιο σύμβασης μετόχων (shareholders agreement) μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της βασικής μετόχου της Παγκρήτιας, της Thrivest Holdings.

Απομένουν μόνο διαδικαστικού τύπου λεπτομέρειες, αναφέρουν άριστα ενημερωμένες πηγές, και η υπογραφή της σύμβασης, που βάζει πλέον στην τελική ευθεία τη δημιουργία του «πέμπτου τραπεζικού πόλου», θα γίνει εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Το σχέδιο συμφωνίας έχει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αποσταλεί όπως προβλέπεται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Την επίτευξη της συμφωνίας κατά το Σαββατοκύριακο πιστώνονται ο επικεφαλής του ΤΧΣ, Ηλ. Ξηρουχάκης και ο εκ των βασικών μετόχων της Thrivest, Αλ. Εξάρχου.

Αναμένονται λοιπόν πλέον και οι προβλεπόμενες γνωστοποιήσεις προς το Χρηματιστήριο Αθηνών και ως εκ τούτου εκτιμάται πως δεν θα υπάρξει αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Attica Bank από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η ολοκλήρωση του «πέμπτου τραπεζικού πόλου» -που αποτέλεσε προτεραιότητα της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος- δηλαδή της ανακεφαλαιοποίησης ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ των δύο τραπεζών και της μεταξύ τους συγχώνευσης θα δημιουργήσει μέχρι να το πιστωτικό ίδρυμα με δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων χαμηλότερο του 3% και δείκτη εποπτικών κεφαλαίων 15% ο όποιος δεν περιλαμβάνει καθόλου αναβαλλόμενο φόρο. 

Διαβάστε επίσης: 

Attica Bank: Λειτουργικά κέρδη 8,7 εκατ. το α’ τρίμηνο

Τράπεζα Αττικής: Στην τελική ευθεία η αύξηση κεφαλαίου – Στα 600-700 εκατ.

Ελ. Βρεττού:  Ο νέος τραπεζικός πυλώνας αποτελεί μεγαλόπνοο σχέδιο και θα καλύψει κενά της αγοράς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News