Business & Finance Πέμπτη 27/06/2024, 11:47
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Πολυετείς καθείρξεις για Κουτσολιούτσους και συνεργάτες

Folli Follie: Πολυετείς καθείρξεις για Κουτσολιούτσους και συνεργάτες

Βαριές ποινές επέβαλε το δικαστήριο για την υπόθεση της Folli Follie καταδικάζοντας σε πολυετείς καθείρξεις τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και στενούς τους συνεργάτες.

Οι ποινές κυμάνθηκαν από δέκα χρόνια κάθειρξη ως δέκα επτά, καθώς η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

Το δικαστήριο επέβαλε τις εξής τελικές ποινές:

Το δικαστήριο επέβαλε την μεγαλύτερη ποινή στον ιδρυτή του Ομίλου Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ανακοινώνοντας κάθειρξη 17 ετών στον 83χρονο κατηγορούμενο.

Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο επιβλήθηκε κάθειρξη 11 ετών.

Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου ανακοινώθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Για τους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου, οι ποινές είναι 10 έτη κάθειρξη για μία γυναίκα και 15 έτη στον καταζητούμενο πρώην στέλεχος του ασιατικού κλάδου της εταιρίας.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοί θα πάνε φυλακή και ποιοί όχι έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση από το εφετείο.

Ομόφωνα

Το δικαστήριο κατά τη χθεσινή του διαδικασία κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορουμένους, συνολικά έντεκα, για το βαρύ αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ παράλληλα κήρυξε ενόχους τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ιδρυτή της άλλοτε κραταιάς επιχείρησης, μέλη της οικογενείας του και στενούς συνεργάτες του.

Η απόφαση περί αθώωσης όλων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης υπήρξε ομόφωνη, άλλωστε σχετική πρόταση είχε υποβληθεί και από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Προφανώς το εν λόγω αδίκημα δεν προέκυψε κατά τη μακρά δικαστική διαδικασία και για τον λόγο αυτό οδήγησε σε ολική απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.

Ομως οι δικαστές έκριναν ενόχους για πολλά και σοβαρά αδικήματα, οικονομικής φύσεως, κατά περίπτωση, πλαστογραφίες, απάτες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα, τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τη σύζυγό του Αικατερίνη Κουτσολιούτσου και τον γιo του Τζώρτζη, καθώς και δύο συνεργάτες του.

Ωστόσο, η δικαστική κρίση, παρά τη βαριά ενοχή που καταγνώστηκε για τους καταδικασθέντες, κατά κάποιον τρόπο απαλύνθηκε από την αναγνώριση σε όλους του ελαφρυντικού του σύννομου προτέρου βίου, ελαφρυντικό που κατεβάζει τον πήχυ των ποινών και σχετίζεται με αυτό που απλά λέμε λευκό ποινικό μητρώο ή πρότερη συμπεριφορά χωρίς καταδίκες η διώξεις.

Το ελαφρυντικό αυτό αναγνωρίστηκε σε όλους τους καταδικασθέντες και επιπλέον στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναγνωρίστηκε και ένα ακόμη, που έχει να κάνει με την άρση των συνεπειών της πράξης του.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News