Business & Finance Τετάρτη 26/06/2024, 13:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HelleniQ Energy: Στα 9,7 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Eurobank Equities, buy

HelleniQ Energy: Στα 9,7 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Eurobank Equities, buy

Στα 9,7 ευρώ, από 9,4 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της HelleniQ Energy η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση αγοράς, καθώς διαβλέπει ένα ισχυρό 2024 αλλά και καταλύτες που έρχονται.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τα ισχυρά αποτελέσματα της εταιρείας τα δύο τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την αύξηση του free float έπειτα από το επιτυχημένο private placement του 11% τον Δεκέμβριο του 2023, έφεραν την HelleniQ Energy στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες, όπως δείχνει και η σημαντική αύξηση των όγκων συναλλαγών.

Καθώς τα περιθώρια της διύλισης παραμένουν ακόμα πάνω από τα επίπεδα των μέσων του κύκλου (περίπου 15 δολάρια/βαρέλι), η Eurobank Equities εκτιμά ότι το 2024 θα είναι μία ακόμα χρονιά ισχυρής κερδοφορίας. Συγκεκριμένα, περιμένει EBITDA 918 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 26% σε ετήσια βάση, αλλά 60% υψηλότερα σε σχέση με το 2019.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το ενδιαφέρον για την HelleniQ θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, εν όψει ενός πιθανού δεύτερου placement και των ενδεχόμενων εξελίξεων με τα ποσοστά του ομίλου σε Elpedison και ΔΕΠΑ.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Εξοδος της HELLENiQ ENERGY από ΔΕΠΑ Εμπορίας 

Σιάμισιης (Helleniq Energy): Δυνατό προβλέπεται το 2024 – Οι προτεραιότητες

HelleniQ Energy: Συγκρίσιμα κέρδη 164 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News