Business & Finance Τετάρτη 26/06/2024, 11:33
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ξεκινά την 1η Ιουλίου η δημόσια πρόταση για την Ελληνική Τράπεζα

Eurobank: Ξεκινά την 1η Ιουλίου η δημόσια πρόταση για την Ελληνική Τράπεζα

Αρχίζει την 1η Ιουλίου η δημόσια πρόταση της Eurobank προς τους μετόχους της Ελληνικής Τράπεζας. 

Όπως ανακοίνωσε η Eurobank, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενέκρινε χθες τη δημοσίευση του Εγγράφου Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση μέχρι και του 100% της Ελληνικής Τράπεζας, οι τίτλοι της οποίας είναι εισηγμένοι στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. 

Σήμερα, η Eurobank ήδη κατέχει άμεσα 229.029.857 μετοχές, ήτοι ποσοστό 55,48%. Επομένως, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Νόμου, η Δημόσια Πρόταση θεωρείται επιτυχής και είναι άνευ όρων. 

Επιπρόσθετα, η Eurobank θα προβαίνει στην απόκτηση μετοχών της Ελληνικής κατά την Περίοδο Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης στην τιμή των 2,56 ευρώ. 

Με βάση το Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης, η αντιπαροχή που προσφέρεται στους μετόχους της Ελληνικής Τράπεζας που θα αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση είναι 2,56 ευρώ ανά μετοχή πληρωτέα σε μετρητά. Η προτεινόμενη αντιπαροχή των 2,56 ευρώ ανά μετοχή είναι κατά 3,03% σε έκπτωση επί της τιμής κλεισίματος της μετοχής την ημέρα που προηγήθηκε της ανακοίνωσης της Δημόσιας Πρότασης και  σε υπεραξία της τάξης του 14,84% επί της μέσης τιμής κλεισίματος για τους 12 μήνες που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης της Δημόσιας Πρότασης. Επίσης, η προτεινόμενη αντιπαροχή είναι σε έκπτωση της τάξης του 33,91% σε σχέση με την καθαρή αξία ενεργητικού ανά μετοχή της Hellenic Bank σύμφωνα με τις μη ελεγμένες συνοπτικές ενδιάμεσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2024.

Η Περίοδος Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης για τους μετόχους της Ελληνικής Τράπεζας αρχίζει την 1η Ιουλίου 2024 και λήγει στις 30 Ιουλίου 2024, η ώρα 14:30. 

moneyreview.gr  

Διαβάστε επίσης: 

Eurobank: Ισολογισμό άνω των 100 δισ. φέρνει η εξαγορά της Ελληνικής

Fitch: Τι θα πληρώσει και τι θα κερδίσει η Eurobank από την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News