ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παλίρροια – Σουλιώτης: Άλμα στα κέρδη το 2023 – Mπήκε στην Tesco, μιλά με Sainsbury’s

Παλίρροια – Σουλιώτης: Άλμα στα κέρδη το 2023 – Mπήκε στην Tesco, μιλά με Sainsbury’s

Με αύξηση των πωλήσεων κατά 32% και διπλασιασμό των καθαρών κερδών έκλεισε το 2023 για τον όμιλο «Παλίρροια – Σουλιώτης ΑΕ», την εταιρεία – παγκόσμια ηγέτιδα στην κατηγορία του ντολμά, η οποία ενισχύει ολοένα και περισσότερο τη διεθνή παρουσία της. Πρόσφατα ο όμιλος, ο οποίος πραγματοποιεί το 87% των πωλήσεών του εκτός Ελλάδας, τοποθέτησε τα προϊόντα του στην βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με την αλυσίδα Sainsbury’s.

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας που δημοσιεύθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της για τη χρήση του 2023 ανήλθε σε 100,28 εκατ. ευρώ έναντι 95,94 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ τα μικρά κέρδη εκμετάλλευσης έφτασαν τα 35,57 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 53% σε σύγκριση με το 2022. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 13,33 εκατ. ευρώ έναντι 8,41 εκατ. ευρώ το 2022, ενισχυμένα κατά 58%. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 10,36 εκατ. ευρώ έναντι 5,22 εκατ. ευρώ το 2022 αυξημένα κατά 98%. Με βάση τα παραπάνω προτείνεται η διανομή μερίσματος στους μετόχους από κέρδη χρήσεως 2023 και προηγούμενων χρήσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ, καθώς και αμοιβές στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από τα κέρδη χρήσεως 2023 και προηγούμενων χρήσεων ύψους 613.002 ευρώ.

Υπενθυμίζεται στις αρχές του 2023 η «Παλίρροια – Σουλιώτης» εξαγόρασε την εταιρεία «Τσαμπάσης ΑΕ» στο Άργος, η οποία δραστηριοποιείται στην κατηγορία των κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο το προϊόντικό της χαρτοφυλάκιο. Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 23,67 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 11,44 εκατ. ευρώ ήταν το ενεργητικό της εξαγοραζόμενης εταιρείας και 4,56 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις της. Από την εξαγορά προέκυψε υπεραξία ύψους 16,79 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου κατά το κλείσιμο της χρήσης του 2023 ανέρχονταν σε 45,81 εκατ. ευρώ έναντι 44 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2022. Από τα 45,81 εκατ. ευρώ, βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ήταν τα 30,81 εκατ. ευρώ. Στος τέλος του 2023 απασχολούνταν στον όμιλο 1.789 άτομα έναντι 1.746 ατόμων στο τέλος του 2022.

Παλίρροια – Σουλιώτης: Άλμα στα κέρδη το 2023 – Mπήκε στην Tesco, μιλά με Sainsbury’s-1

 

Βασική στρατηγική και επιδίωξη της «Παλίρροια – Σουλιώτης» είναι η δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου επιχειρήσεων με παρουσία σε παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες έχοντας ως απώτερο στόχο τη δημιουργία συνεργειών καθώς και την ισχυροποίηση της θέσης της στην αγορά και την είσοδό της σε νέες κατηγορίες προϊόντων. Κεντρικοί στόχοι του ομίλου για την τρέχουσα χρήση, όπως περιγράφονται στην οικονομική έκθεση, είναι οι ακόλουθοι:

  • Η διατήρηση του ηγετικού του ρόλου στην αγορά ντολμά και αμπελόφυλλων σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Η ανάπτυξη της σειράς έτοιμων γευμάτων και η προώθησή τους σε κύριες αγορές παγκοσμίως.
  • Η επένδυση στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων σειρών προϊόντων που θα τον βοηθήσουν να μεγαλώσει περισσότερο στο μέλλον.
  • Οι επενδύσεις σε καινοτομίες και τεχνολογίες με στόχο την επίτευξη υψηλού επιπέδου τυποποίησης. Η επιμόρφωση και συνεχής εκπαίδευση όλου του προσωπικού σε διάφορα θέματα καθώς και συνεχή ενημέρωση σε θέματα του τομέα τους.
  • Η συνέχιση της επιθετικής εφαρμογής του εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου ώστε η μεθοδολογία να αποδώσει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα τόσο σε επίπεδο παραγωγικό όσο και διοικητικό.
  • Η συνεχής διασφάλιση της εισπραξιμότητας των απαιτήσεων.
  • Η βελτίωση της παρουσίας και της προβολής του ομίλου.

Διαβάστε επίσης:

Το «αμερικανικό όνειρο» ζουν ελληνικές βιομηχανίες

Παγωτά Δωδώνη: Από το γαλακτοπωλείο της Κυψέλης στη Βενέτης – Μια ιστορία κακής διαχείρισης και κρίσης

Εντείνεται ο πόλεμος μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News