Business & Finance Δευτέρα 17/06/2024, 14:37
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκλογή του ΣΕΒ στο ΔΣ της Διεθνούς Οργάνωσης Εργοδοτικών Ενώσεων (IOE)

Εκλογή του ΣΕΒ στο ΔΣ της Διεθνούς Οργάνωσης Εργοδοτικών Ενώσεων (IOE)

Το νέο διοικητικό της συμβούλιο για την περίοδο 2024-2027 εξέλεξε στη Γενεύη την 2α Ιουνίου 2024 η Διεθνής Οργάνωση Εργοδοτικών Ενώσεων (International Organisation of Employers – IOE), που αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο οργάνωσης επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα στον κόσμο, με περισσότερα από 150 εθνικά μέλη οργανώσεων επιχειρήσεων και εργοδοτών.   

Ο ΣΕΒ (Χρήστος Α. Ιωάννου, Σύμβουλος Διοίκησης ΣΕΒ) εξελέγη μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Εκλογή του ΣΕΒ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO)

Στη διάρκεια της 112ης Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας στη Γενεύη (3-14 Ιουνίου 2024) και κατά την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την 10η Ιουνίου 2024, ο ΣΕΒ (Χρήστος Α. Ιωάννου, Σύμβουλος Διοίκησης ΣΕΒ) επανεξελέγη Αναπληρωματικό Μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την περίοδο 2024 -2027.

Υπέρ του ΣΕΒ (Χρήστος Α. Ιωάννου) ψήφισαν οι 61 από τους 81 εκλέκτορες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελεί το ανώτατο διοικητικό όργανο του ILO, το οποίο ορίζει την πολιτική και τις κατευθυντήριες γραμμές της Οργάνωσης, προωθεί την εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας και Συστάσεων (ILO Conventions and Recommendations), καταρτίζει τον προϋπολογισμό, τα προγράμματα παροχής τεχνικής και οικονομικής βοήθειας προς χώρες μέλη του ΟΗΕ και έχει την διοικητική και εκτελεστική αρμοδιότητα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS