ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Και οικόπεδα εντός του Ελληνικού πουλάει η Lamda Development

Και οικόπεδα εντός του Ελληνικού πουλάει η Lamda Development

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την πώληση οικοπέδων εντός του ακινήτου του Ελληνικού βρίσκεται αυτήν την περίοδο η Lamda Development. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν χθες στελέχη της διοίκησης της εταιρείας, εντός των επομένων δύο εβδομάδων αναμένεται να επισημοποιηθούν συμφωνίες για την πώληση 50 στρεμμάτων, ή 50.000 τ.μ. οικοπεδικών εκτάσεων στο Ελληνικό, σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, που στη συνέχεια θα τα αναπτύξουν οι ίδιοι. Η εκτιμώμενη μέση τιμή πώλησης θα διαμορφωθεί σε 2.100 ευρώ/τ.μ., κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει έσοδα ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Εως το τέλος του έτους, η Lamda φιλοδοξεί να έχει προβεί σε πωλήσεις οικοπέδων συνολικής επιφανείας 80.000 τ.μ., εισπράττοντας έσοδα 200 εκατ. ευρώ. Οπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας, στο πλαίσιο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με αναλυτές, τα ακίνητα αυτά επρόκειτο να αναπτυχθούν σε μεταγενέστερη φάση, δηλαδή μετά την πρώτη πενταετία της ανάπτυξης του ακινήτου. Ωστόσο, επελέγη τελικά να πωληθούν, κάτι που σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda, μειώνει το επενδυτικό ρίσκο, καθώς το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την ανάπτυξη των οικοπέδων αυτών από την ίδια την εταιρεία. Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι τα πρόσθετα έσοδα που θα προκύψουν στην παρούσα συγκυρία θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης των έργων που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στο Ελληνικό, ιδίως από το τρίτο τρίμηνο του έτους και μετά, όταν θα ξεκινήσει η κατασκευή και άλλων ακινήτων, όπως για παράδειγμα του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria, που ανατέθηκε πρόσφατα στον όμιλο Μυτιληναίου.

Κατά κανόνα πρόκειται για ακίνητα όπου έχουν χωροθετηθεί κατοικίες. Μεταξύ των ενδιαφερομένων περιλαμβάνονται εταιρείες από τον κλάδο των ΑΕΕΑΠ (Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία), εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, αλλά και κατασκευαστικοί όμιλοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εταιρείες που βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά οικοπέδων περιλαμβάνεται η επενδυτική Brook Lane Capital, η οποία πρόσφατα συμφώνησε για την απόκτηση ακινήτου, όπου, σε συνεργασία με τη Lamda, θα αναπτύξει έναν πύργο μεικτής χρήσης, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, branded διαμερίσματα (με την επωνυμία του ξενοδοχείου και υπηρεσίες φιλοξενίας), όπως και επιπλωμένα διαμερίσματα, επίσης με παροχή υπηρεσιών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 500 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά τις προπωλήσεις κατοικιών, η Lamda Development έχει εξασφαλίσει έσοδα ύψους 570 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα. Στόχος έως το τέλος του 2024 είναι το ποσό αυτό να αυξηθεί σε 700 εκατ. ευρώ. Αυτήν την περίοδο, έχει ξεκινήσει η προώθηση των νέων κατοικιών που θα κατασκευαστούν στη γειτονιά «Little Athens» και σε υποψήφιους αγοραστές/επενδυτές από τις αγορές της ∆υτικής Ευρώπης, ενώ πριν από τρεις μήνες, κάτι ανάλογο έγινε και με ενδιαφερόμενους από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: 

Lamda Development: Ιστορικό ρεκόρ κερδών από εμπορικά κέντρα και μαρίνες το α’ τρίμηνο

Ελληνικό: Συμφωνία με Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα – Πρότυπο σχολείο από το 2027 

Little Athens: Νέα SPV από τις Ελληνικό και Xeris Ventures ανακοίνωσε η Lamda

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News