ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πολυτελείς κατοικίες από την Τεχνική Ολυμπιακή – Τα σχέδια

Πολυτελείς κατοικίες από την Τεχνική Ολυμπιακή  – Τα σχέδια

Επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ έχει θέσει σε εφαρμογή η Τεχνική Ολυμπιακή, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των πολυτελών κατοικιών, καθώς σχεδιάζει την ανάπτυξη τεσσάρων νέων συγκροτημάτων σε Βουλιαγμένη, Βούλα και Κηφισιά.

Οπως ανέφερε χθες η διοίκηση στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών, η μεγαλύτερη επένδυση, ύψους 2224 εκατ. ευρώ, προωθείται στην περιοχή Πηγαδάκια στη Βούλα. Εκεί σχεδιάζεται η ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών υψηλής πολυτέλειας, συνολικής επιφανείας 8.700 τ.μ., που θα πλαισιώνεται και από σημαντική επιφάνεια κοινόχρηστων χώρων. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, το έργο πρόκειται να ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς πριν από μερικές ημέρες εξασφαλίστηκε η αναθεώρηση της αρχικής οικοδομικής άδειας. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των εργασιών εντός της επόμενης διετίας, δηλαδή έως το καλοκαίρι ή το αργότερο μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου του 2026. Το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν μέρος του χαρτοφυλακίου ενυπόθηκων κόκκινων δανείων που είχε αποκτήσει προ διετίας η Τεχνική Ολυμπιακή έναντι τιμήματος ύψους 12,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το πακέτο δανείων της εταιρείας Novamore Ltd., που αφορούσε μη εξυπηρετούμενα δάνεια με εγγυήσεις ακίνητα, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 33 εκατ. ευρώ.

Η Τεχνική Ολυμπιακή προχωράει και την αδειοδοτική διαδικασία για την ανάπτυξη τριών συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών για λογαριασμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συνολικά πρόκειται να κατασκευαστούν, μέσω αντιπαροχής, 16 πολυτελείς κατοικίες, εκ των οποίων οι οκτώ στην Κηφισιά και οι άλλες οκτώ στην περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου θα αναπτυχθούν δύο ξεχωριστά συγκροτήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη διοίκηση, τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται και η υπογραφή ενός ομολογιακού δανείου ύψους 15 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συγχρηματοδοτήσει την εξαγορά ενός χαρτοφυλακίου 186 ακινήτων από την Intrum, το οποίο έχει εξασφαλίσει η Τεχνική Ολυμπιακή προσφέροντας συνολικό τίμημα ύψους 19,8 εκατ. ευρώ. Η οριστικοποίηση της σχετικής συμφωνίας αναμένεται το επόμενο διάστημα, ωστόσο έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία της παραλαβής των πρώτων ακινήτων. Συγκεκριμένα έχουν ήδη παραληφθεί τα 30 από τα 186 ακίνητα, ενώ εντός του Ιουνίου θα αποκτηθούν άλλα 60 ακίνητα και μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχει προχωρήσει η μεταβίβαση και του συνόλου των ακινήτων, με εξαίρεση εκείνα στα οποία υπάρχουν εκκρεμοδικίες. Ηδη, πάντως, παρατηρείται σημαντική ζήτηση για την εξαγορά των ακινήτων αυτών, καθώς έχουν υπογραφεί προσύμφωνα για την πώληση των πρώτων 27 μονάδων. Προσδοκία της διοίκησης της εισηγμένης είναι η εξασφάλιση ετησιοποιημένης απόδοσης κεφαλαίων που να ξεπερνάει το 15%. Υπενθυμίζεται ότι από τα 186 ακίνητα, τα περισσότερα (80%) αφορούν κατοικίες εντός Αττικής.

Τη διαχείριση των ακινήτων αυτών θα πραγματοποιήσει η θυγατρική εταιρεία Luxury Life. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να προχωρήσει η προωθούμενη συνεργασία με τον κ. Παύλο Βαρδινογιάννη. Ειδικότερα, μεταξύ των δύο πλευρών είχε υπογραφεί μνημόνιο συναντίληψης (MOU), το οποίο, όπως όλα δείχνουν, δεν θα μετουσιωθεί και σε οριστική συμφωνία. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, αυτό αποδίδεται στο ότι η πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη έχει άλλες προτεραιότητες αυτήν την περίοδο, χωρίς πάντως να προκύπτει και ζήτημα ρήξης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα η πλευρά της Τεχν. Ολυμπιακής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News