Business & Finance Δευτέρα 27/05/2024, 13:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

EFG International: Συζητούσε την πώλησή της στην Julius Baer

EFG International: Συζητούσε την πώλησή της  στην Julius Baer

Άνοδο πάνω από 4% σημειώνει η μετοχή της ελβετικής τράπεζα EFG International, της οικογένειας Λάτση, έπειτα από δημοσιεύματα του Reuters και του Bloomberg τα οποία κάνουν λόγο για συζητήσεις για την πιθανή εξαγορά της από την Julius Baer. Σύμφωνα με το Reuters, οι συζητήσεις αυτές έχουν πλέον διακοπεί.

Η EFG International διαθέτει κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 142,2 δισ. ελβετικών φράγκων (στοιχεία στα τέλη του 2023). Τον Φεβρουάριο, η τράπεζα είχε πει σε αναλυτές ότι αναζητά εξαγορές, καθώς διαθέτει σημαντικά πλεονάζοντα κεφάλαια.

Τόσο η Julius Baer όσο και η EFG International αρνήθηκαν να σχολιάσουν, γράφει το Reuters, αλλά ένα deal ανάμεσά τους θα δημιουργούσε μια εταιρεία διαχείρισης πλούτου με περισσότερα από 500 δισ. ελβετικά φράγκα (547,11 δισ. δολάρια) σε υπό διαχείριση κεφάλαια, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, οι συζητήσεις διεξάγονταν από τον Φεβρουάριο, αλλά οι δύο τράπεζες σταμάτησαν πρόσφατα να συνομιλούν, για άγνωστο λόγο.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Vontobel, Andreas Venditti,  η αγορά μάλλον πιστεύει ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα οι συζητήσεις να συνεχίζονται. «Εάν η Julius Baer θέλει να αγοράσει την EFG, πρέπει να προσφέρει premium για να το κάνει. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, συνήθως, η μικρότερη εταιρεία σε ένα τέτοιο σενάριο ενισχύεται», λέει ο Venditti στο Reuters. 

Η EFG διαθέτει κεφαλαιοποίηση 3,8 δισ. ελβετικών φράγκων (4,15 δισ. δολαρίων) και η Julius Baer 11,5 δισ. φράγκων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Επεκτείνεται η EFG της οικογένειας Λάτση – Προσλαμβάνει 100 τραπεζίτες

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News