ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ergon Foods: Τα νέα projects των αδελφών Δούζη σε Abu Dhabi, Μητροπόλεως, ΔΑΑ και Covent Garden

Ergon Foods: Τα νέα projects των αδελφών Δούζη σε Abu Dhabi, Μητροπόλεως, ΔΑΑ και Covent Garden

Ιδιαίτερα δραστήρια συνεχίζουν να αναπτύσσονται επιχειρηματικά τα αδέρφια Δούζη, επικεφαλής της Ergon Foods, εντός και εκτός Ελλάδας. 

Ergon Originals

Πρόσφατα ξεκίνησαν το Ergon Originals, το νέο project της Ergon Foods, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Αυτό φιλοξενεί προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, από σπιτικά ζυμαρικά και αρωματικά βότανα του βουνού, μέχρι κρητικά παξιμάδια και αγνό μέλι.

Επισημαίνονται από την εταιρεία “εξαιρετικές συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς και τεχνίτες, όπως το Οινοποιείο Θυμιόπουλου με κρασιά που σέβονται και αναδεικνύουν τα ντόπια terroir και άλλους σημαντικούς παραγωγούς. Τι είναι μοναδικό σε αυτά; Κάθε ένα από τα εκπληκτικά φυσικά μας θαύματα φέρει την υπογραφή του δικού του παραγωγού ή τεχνίτη, που εγγυάται εξαιρετική ποιότητα και αυθεντικότητα”.

“Είτε αναζητάτε μια γεύση από Ελλάδα, είτε το τέλειο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, σας έχουμε καλύψει πριν την αναχώρησή σας”, καταλήγει το σχετικό post.

Σημειώνεται ότι τα Ergon Originals, μια σειρά εκλεκτών ελληνικών προϊόντων κατευθείαν από την ελληνική γη, παρουσιάστηκαν από την εταιρεία στη φετινή Food Expo. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα Ergon Originals εκπροσωπούν τις βασικές κατηγορίες προϊόντων της Ergon (ζυμαρικά, όσπρια, αλμυρά αλείμματα, κρασιά κ.ά.) και φέρουν μια premium συσκευασία και την υπογραφή των παραγωγών τους, ως δέσμευση υψηλής ποιότητας και της γνησιότητας.

ERGON Bakehouse Athens

Είχε προηγηθεί λίγο πριν η έναρξη λειτουργίας του ERGON Bakehouse Athens στο κέντρο της Αθήνας, στη Μητροπόλεως. 

Στο ισόγειο βρίσκεται το 72H Artisanal Bakery, ένας φούρνος νέας γενιάς ο οποίος “ξεκουράζει και ψήνει ψωμιά και αρτοσκευάσματα με προζύμι ωρίμανσης 72 ωρών”.

Ergon Foods: Τα νέα projects των αδελφών Δούζη σε Abu Dhabi, Μητροπόλεως, ΔΑΑ και Covent Garden-1

Επί της οδού Πατρώου υπάρχει ένα ανοιχτό εργαστήριο, το 72H Lab, όπου μπορούμε να δούμε το αλεύρι να μετουσιώνεται σε ζυμάρι, ενώ δίπλα στον φούρνο, το 72H Eatery φιλοξενεί “σε μια chill αίθουσα” το ψήσιμο πίτσας με ζύμη biga και πιάτα πρωινού, με προζυμένια ψωμιά και γλυκά και ταψιά με ζύμες ημέρας.

Στη reception λειτουργεί και ένα μικρό retail με προϊόντα αποκλειστικά γύρω από το home baking, με βαζάκια με προζύμι, καλαθάκια ωρίμανσης, σχετικά βιβλία, σάλτσες κ.ά.

Σύντομα, οι πάνω όροφοι του ERGON Bakehouse “θα ζωντανέψουν με την προσθήκη δωματίων και ενός πειραματικού εστιατορίου”. Συνολικά θα υπάρχουν 29 δωμάτια, σχεδιασμένα από την Urbal Soul Project.

Στον τελευταίο όροφο του Ergon Bakehouse θα λειτουργήσει το εστιατόριο +2H, ένας πειραματικός χώρος που πήρε το όνομά του από τον χρόνο που απαιτείται για να εκτιμήσει κανείς πλήρως την εμπειρία που προσφέρει – δύο ώρες μετά την ξεκούραση της ζύμης για 72 ώρες.

Νέα καταστήματα στο εξωτερικό

Τέλος, πρόσφατα τα αδέρφια Δούζη έκλεισαν συμφωνία με την Shaftesbury Capital PLC, η οποία θα παραδώσει το νέο Ergon House στο Covent Garden του Λονδίνου, στο χώρο που βρισκόταν το εστιατόριο Carluccios. Αυτό θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 20 δωματίων, με ένα rooftop εστιατόριο και μία Αγορά όπου αρτοποιοί, κρεοπώλες, ψαροπώλες και μανάβηδες θα προσφέρουν farm-to-table προϊόντα στους επισκέπτες.

Ergon Foods: Τα νέα projects των αδελφών Δούζη σε Abu Dhabi, Μητροπόλεως, ΔΑΑ και Covent Garden-2

Η Ergon Foods, αξιοποιώντας το momentum που έχει η εταιρεία στην Μέση Ανατολή, με αφορμή το πρόσφατο άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στην Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι στο πεντάστερο τουριστικό θέρετρο, Erth Resort, ετοιμάζει τα επόμενα openings σε Ντουμπάι, Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, στο Ριάντ.

Ergon Foods: Τα νέα projects των αδελφών Δούζη σε Abu Dhabi, Μητροπόλεως, ΔΑΑ και Covent Garden-3

Τέλος, στη Νικήτη Χαλκιδικής, θα λειτουργήσει από τον επόμενο μήνα το νέο ξενοδοχείο στο Ergon Beach House, το οποίο είχε ανοίξει πριν από δύο χρόνια, προσφέροντας αρχικά υπηρεσίες εστίασης πάνω στην γνωστή παραλία.

Η Ergon, η οποία συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας, εκτιμάται ότι έκλεισε την περυσινή χρονιά με έναν συνολικό τζίρο της τάξης των €35 εκατ. και με EBITDA ρεκόρ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News