ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Aegean: Μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια

Aegean: Μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια

Μέρισμα για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια θα διανείμει για την οικονομική χρήση του 2023 η Aegean. Όπως ανέφερε, κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση ο πρόεδρος της εισηγμένης αεροπορικής εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης, η εταιρεία έχοντας εξαντλήσει όλες τις υποχρεώσεις  δανειακές ή έμμεσες προς το Δημόσιο, όπως τα warrants, προτείνει στη γ.σ. τη διανομή μερίσματος για το 2023 ύψους 0,75 ευρώ ανά μετοχή ή 67,6 εκατ. ευρώ περίπου.

Ως ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, η ημερομηνία καταγραφής προσδιορισμού δικαιούχων είναι η Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ενώ η καταβολή θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά για τη στήριξή σας στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Μια περίοδο που όπως αποδείχτηκε καταφέραμε και βγήκαμε πιο δυνατοί» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης.

Η εταιρεία έχει εξοφλήσει πλήρως το υπόλοιπο των δανείων που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ κατόπιν της πρόθεσης του Δημοσίου για την εξάσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης (warrants) και την απόφαση της γενικής Συνέλευσης των μετόχων, κατέβαλε το ποσό των 85 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, «κλείνοντας και την τελευταία υποχρέωση που είχε μείνει από την περίοδο της πανδημίας».

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί η Aegean θα πετάει σε Ασία και Αφρική

Aegean: Στοχεύει σε Περσικό Κόλπο, Κ. Αφρική και Ασία με τα νέα Airbus

Aegean: Αύξηση 11% στην επιβατική κίνηση το α’ τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News