ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ: Εστιάζει στις ΗΠΑ, μπήκε στο Ιράκ και κοιτάζει Σ. Αραβία

Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ: Εστιάζει στις ΗΠΑ, μπήκε στο Ιράκ και κοιτάζει Σ. Αραβία

Με ιστορία 92 ετών, η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή βιομηχανία με έδρα και εγκαταστάσεις στην Αττική, εστιάζει στην καινοτομία, προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της εντός και κυρίως εκτός Ελλάδας.

Ήδη το 2024 ξεκίνησε με καινοτομίες στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο που τις παρουσίασε στην Food Expo 2024.

Ζείδωρος γη

Στη σειρά Zείδωρος Γη Life-giving Land, προστέθηκαν 3 νέα προϊόντα:

  • ταλιατέλες με κρόκο Κοζάνης
  • κοφτό μακαρόνι με χαρούπι και δίκταμο Κρήτης
  • μακαρονάκι (pasta fluche) με ελληνικό καφέ

Zero food waste

Μετά από έρευνα που έκανε η εταιρεία στην κατηγορία του σιμιγδαλιού (χονδρού και ψιλού) διαπίστωσε ότι, η συσκευασία των 500 γραμ. – όπως και των 400 γραμ. του ανταγωνισμού – ήταν μεγάλη και πετιόταν προϊόν. Ακόμη είδαν ότι οι περισσότερες συνταγές προτείνουν ως ιδανική συσκευασία τα 340 γραμμάρια, οπότε και η ΗΛΙΟΣ, προς την κατεύθυνση του zero food waste, λάνσαρε συσκευασίες τέτοιου βάρος, με το μήνυμα «τόσο όσο χρειάζεται η συνταγή».

Gluten free

Επίσης, η εταιρεία, στο πλαίσιο ανάπτυξης της κατηγορίας προϊόντων χωρίς γλουτένη θα λανσάρει μέχρι το Πάσχα τα νέα της μείγματα αλεύρων χωρίς γλουτένη «Easy Mix gluten free» και πιο συγκεκριμένα:

  • Για όλες τις χρήσεις
  • Για μπισκότα
  • Για λουκουμάδες
  • Για brownies

Προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας

Επίσης, στα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας χωρίς γλουτένη βρίσκουμε:

  • Ριγκατόνι από κίτρινη φακή και κολοκύθα
  • Πέννες ριγέ από καστανό ρύζι και κουνουπίδι
  • Στριφτάρια από κόκκινη φακή και παντζάρι

Βασικοί εξαγωγικοί προορισμοί

Όπως ανέφερε στο Money Review η Αθανασία Δάκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΛΙΟΣ, η αμερικανική αγορά είναι η κορυφαία για τις εξαγωγές της ελληνικής εταιρείας, με μικρή ωστόσο διαφορά σε σχέση με άλλους κύριους προορισμούς, στους οποίους αναφέρονται οι:

  • Δανία
  • Κύπρος
  • Βουλγαρία

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ΗΠΑ αφορούν το 4% από το συνολικό 20% του τζίρου της εταιρείας που πραγματοποιείται εκτός Ελλάδας.

Ευκαιρίες εκτός Ελλάδας

Το 2023 έκλεισε για την εταιρεία με μία ανάπτυξη της τάξεως του 5% και φέτος η διοίκηση αισιοδοξεί για ακόμη πιο δυνατή χρονιά, εστιάζοντας στις εξαγωγές. Η εταιρεία διακρίνει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στο εξωτερικό, όπου αναγνωρίζεται η καινοτομία.

Η τελευταία αγορά που μπήκε η ΗΛΙΟΣ είναι το Ιράκ, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται η Σαουδική Αραβία, καθώς επίσης και η τεράστια αγορά της Ινδίας.

Επενδύσεις

Συνεχίζεται η υλοποίηση τριετούς επενδυτικού πλάνου, με τελευταίες επενδύσεις τις νέες συσκευαστικές γραμμές και την αναβάθμιση του λογισμικού σε γραμμές παραγωγής.

Η εταιρεία

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ ιδρύθηκε το 1932 έχοντας ως όραμα την ανώτερη ποιότητα και την πρωτοπορία. Με περισσότερα από 90 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην αγορά εντός κι εκτός συνόρων, η ΗΛΙΟΣ διαθέτει δίκτυο διανομής πανελλαδικής κάλυψης και πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες και στις 5 ηπείρους. Η εταιρεία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ δημιουργώντας υψηλής ποιότητας ζυμαρικά και καινοτόμα προϊόντα έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της και επενδύει συνεχώς σε ανθρώπινο δυναμικό, και νέους τεχνολογικούς εξοπλισμούς για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης και τις απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου. Πολλά από τα προϊόντα της εταιρείας έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς για τη γεύση και την ποιότητα τους ενώ συσκευασίες ΗΛΙΟΣ έχουν επίσης βραβευτεί για τον καινοτόμο και  ελκυστικό σχεδιασμό τους.

Διαβάστε επίσης:

Στα 9,13 δισ. οι εξαγωγές των ελληνικών τροφίμων και ποτών το 2023 – Τα top προϊόντα

Νέες αγορές κατακτούν οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων

ΠΣΕ: Αντέχουν στους διεθνείς κραδασμούς οι ελληνικές εξαγωγές

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News