Business & Finance Τετάρτη 6/03/2024, 09:08
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την ελληνική BETA CAE εξαγοράζει η Cadence – Deal 1,24 δισ. δολαρίων

Την ελληνική BETA CAE εξαγοράζει η Cadence – Deal 1,24 δισ. δολαρίων

Στην εξαγορά της BETA CAE Systems International, μιας εταιρείας με ελληνικές ρίζες, που εδρεύει στην Ελβετία και διατηρεί το βασικό της κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η εισηγμένη στο Nasdaq Cadence Design Systems. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 1,24 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Cadence, η BETA CAE είναι κορυφαία εταιρεία στις λύσεις προσομοίωσης μηχανικής.

«Η BETA CAE είναι ένας πολύ αξιοσέβαστος ηγέτης του κλάδου, γνωστός για το πρωτοποριακό, καινοτόμο, υψηλής απόδοσης λογισμικό προσομοίωσης και τις καλύτερες υπηρεσίες στην κατηγορία του», τονίζει η Cadence.

Η εταιρεία έχει πολύ ισχυρή παρουσία στον τομέα της αυτοκίνησης, καθώς προσφέρει τις λύσεις της στις 10 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου και τις περισσότερες ομάδες της Formula 1, καθώς και σε κορυφαίους πελάτες στους τομείς της αεροναυπηγικής, της βιομηχανίας και της υγείας.

Ανάμεσα στους πελάτες της είναι μεγάλα ονόματα όπως οι Honda Motor, General Motors, Stellantis, Renault Group, Volvo Cars και Lockheed Martin.

«Για περισσότερες από δύο δεκαετίες ηγούμαστε στην εξέλιξη της μηχανικής προσομοίωσης, πρώτα καθιερώνοντας τη φήμη μας στον τομέα της χερσαίας κινητικότητας και στη συνέχεια μέσω της επιτυχούς επέκτασης σε ευρείες εφαρμογές στην αεροδιαστημική, την άμυνα, την εμβιομηχανική, την ηλεκτρονική, την ενέργεια και άλλες βιομηχανίες», δήλωσε ο πρόεδρος της BETA CAE, Παναγιώτης Κουβράκης. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέλος της ομάδας της Cadence και προσβλέπουμε σε μεγαλύτερη επιτυχίας μέσω των κοινών αξιών και του πάθους μας για την καινοτομία και τη μηχανική, και την ακλόνητη δέσμευσή μας προς τους πελάτες και τους συνεργάτες».

Σύμφωνα με τους όρους του deal, το 60% του τιμήματος των 1,24 δισ. δολαρίων θα πληρωθεί σε μετρητά και το 40% μέσω της διανομής κοινών μετοχών της Cadence στους σημερινούς μετόχους της BETA CAE.

Η BETA CAE, που εδρεύει στη Λουκέρνη της Ελβετίας, διατηρεί κέντρο R&D στο Κάτω Σχολάρι της Θεσσαλονίκης και 13 ακόμα γραφεία ανά τον κόσμο, ενώ έχει ετήσιο τζίρο περίπου 90 εκατ. δολαρίων.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Σερί εξαγορών το 2023 στην πληροφορική – Οι πρωταγωνιστές των deals

Desquared: Ποια είναι η ελληνική εταιρεία που τράβηξε την προσοχή της Deutsche Telekom

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News