Business & Finance Δευτέρα 4/03/2024, 07:28 ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Unismack: Ανάρπαστα τα σνακ της SnackCraft στις ΗΠΑ – Νέες επενδύσεις έως 30 εκατ. δολ.

Unismack: Ανάρπαστα τα σνακ της SnackCraft  στις ΗΠΑ – Νέες επενδύσεις έως 30 εκατ. δολ.

Το Michigan Strategic Fund έδωσε επιδότηση $400.000 στην SnackCraft, θυγατρική της Unismack, με έδρα το Kentwood, η οποία σχεδιάζει να προσθέσει έως και 37 νέες θέσεις εργασίας και να επενδύσει έως και $30 εκατ. για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής για να καλύψει τη «ταχέως αυξανόμενη» ζήτηση. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει τέσσερις γραμμές παραγωγής. Η επέκταση θα προσθέσει οκτώ γραμμές. Η επέκταση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος διετίας, περιλαμβάνει προϊόντα με και χωρίς γλουτένη.

Οι πρόσθετοι αποθηκευτικοί χώροι και οι 16 αποβάθρες φόρτωσης που περιλαμβάνονται στην επέκταση αναμένεται να μειώσουν το κόστος αποθήκευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης τρίτων, σύμφωνα με memo του Michigan Economic Development Corporation (MEDC). Το Michigan Strategic Fund είναι ο βραχίονας δημόσιας χρηματοδότησης του MEDC.

Θυμίζουμε ότι η SnackCraft εγκαινίασε στις αρχές του 2023 τη μονάδα της στο Michigan, σε εγκαταστάσεις 12.000 τ.μ., μια αρχική επένδυση της τάξης των €18 εκατ.

Στο εργοστάσιο παράγονται φουρνιστά crackers, tortillas, pretzels, τηγανητά snacks, και μια σειρά από άλλα καινοτόμα προϊόντα, όλα ελεύθερα από αλλεργιογόνα. Περιλαμβάνει, επίσης, ένα κέντρο καινοτομίας, το οποίο βοηθά τους πελάτες στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις και τη ζήτηση των καταναλωτών. Η SnackCraft παρέχει, επίσης, υπηρεσίες αποθήκευσης και logistics τρίτων. Η SnackCraft, ως παραγωγός τροφίμων με συμβάσεις, κάνει συμφωνίες με τρίτες εταιρείες για να παράγει snacks που θα τα πωλούν με το δικό τους όνομα. Η εταιρεία απασχολεί 70 άτομα και τα προϊόντα της βρίσκονται σε όλες τις Η.Π.Α.

Επιχορηγήσεις και μειώσεις φόρων

«Η επέκταση αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στην περιοχή και δίνει τη δυνατότητα μελλοντικής ανάπτυξης τόσο υφιστάμενους όσο και για νέους πελάτες, καθώς και για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης πλατφόρμας παραγωγής τροφίμων της SnackCraft», δήλωσε ο Joseph Riley, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Το MEDC λέει ότι οι 37 νέες θέσεις εργασίας, που θα μπορούσε να δημιουργήσει το project, αναμένεται να πληρωθούν με $35,50 ανά ώρα συν μπόνους, σύμφωνα με το memo. Πρόσθεσε ότι η κρατική επιχορήγηση των $400.000 δολαρίων χρειαζόταν για να διασφαλιστεί ότι η SnackCraft θα επεκταθεί στο Kentwood και όχι αλλού στις ΗΠΑ. Η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενη ζήτηση από πελάτες στην Ανατολική Ακτή και η Sullivan County στη Νέα Υόρκη εξετάστηκε ως χώρος για την επέκταση , σύμφωνα με το MEDC.

Εκτός από την κρατική επιχορήγηση, η SnackCraft έλαβε επίσης μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας κατά 50% από την πόλη του Kentwood για να αντισταθμίσει το κόστος της επέκτασης, σύμφωνα με την The Right Place, μια περιφερειακή ομάδα οικονομικής ανάπτυξης με έδρα στο Grand Rapids που βοήθησε στο έργο.

«Συνδέθηκα με τη SnackCraft στις αρχές του 2022, όταν ήταν στη διαδικασία ίδρυσης των πρώτων τους μονάδων στη Βόρεια Αμερική, εδώ στο Kentwood», είπε ο Brent Case, vice president of business attraction στην The Right Place. «Το να είμαι μέρος του ταξιδιού τους, από τα αρχικά στάδια μέχρι να βοηθήσω στην επέκτασή τους λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, ήταν μια απίστευτη ευκαιρία».

Μέχρι τώρα, η SnackCraft έχει λάβει επιχορήγηση $1 εκατ. ενώ έχει ήδη δημιουργήσει 70 από τις 185 θέσεις εργασίας που είχε δηλώσει ότι θα δημιουργούσε ως μέρος αυτής της επιχορήγησης.

Unismack: Ανάρπαστα τα σνακ της SnackCraft  στις ΗΠΑ – Νέες επενδύσεις έως 30 εκατ. δολ.-1
φωτ.: Unismack

 

Unismack

Η SnackCraft αποτελεί θυγατρική της Unismack, εταιρεία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2006 με έμφαση στην καινοτομία και ειδίκευση στον σχεδιασμό και παραγωγή υψηλής ποιότητας σνακ, τα οποία είναι απαλλαγμένα από αλλεργιογόνα και δημιουργούνται από ιδιαίτερα συστατικά, όπως άλευρα οσπρίων και λαχανικών, διάφορους σπόρους και άλλα καινοτόμα, φυσικά συστατικά.

Το 2011 η Unismack λάνσαρε το brand Wellaby’s, το οποίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως η Αυστραλία.

Μέχρι το 2015 η εταιρεία αφοσιώθηκε στην ανάπτυξη νέων, καινοτόμων προϊόντων, όπως σνακ με άλευρα από όσπρια. Το 2020 η συνεχής ανάπτυξη οδήγησε σε ένα νέο επενδυτικό πλάνο για μία τρίτη γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα και την ίδρυση της θυγατρικής μονάδας SnackCraft L.L.C. στην Αμερική

Η SnackCraft αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη επένδυση της Unismack εκτός συνόρων και αναμένεται να ενισχύσει την ήδη μεγάλη παρουσία της και τις προοπτικές επέκτασης στην παγκόσμια αγορά.

Η Unismack εξάγει τα προϊόντα της σε περίπου 20 χώρες, καλύπτοντας βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας, Νότιας Αφρικής, Ιαπωνίας, Γερμανίας κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Αγγελάκης: Το Ελαιοπουλάκι έφτασε μέχρι το Χονγκ Κονγκ – Οι επενδύσεις των 15 εκατ.

Μανδρέκας: Οι νέες προσθήκες στο portfolio και η είσοδος στα Vero

Αγροτικά προϊόντα: Πίεση στις τιμές των σιτηρών – Οι προβλέψεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News