Business & Finance Τετάρτη 14/02/2024, 13:05
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκαταλείπει την Ερυθρά Θάλασσα η Star Bulk Carriers μετά τις επιθέσεις των Χούθι

Εγκαταλείπει την Ερυθρά Θάλασσα η Star Bulk Carriers μετά τις επιθέσεις των Χούθι

Τα πλοία της Star Bulk Carriers δεν θα περνούν πια από την Ερυθρά Θάλασσα, αφότου δύο από αυτά δέχθηκαν επιθέσεις από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι  βρέθηκε στο στόχαστρο των Χούθι επειδή είναι εισηγμένη στις ΗΠΑ, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δρομολόγια των δύο πλοίων της που δέχθηκαν πυρά, των Star Iris και Star Nasia, για νομικούς λόγους.

«Στο μέλλον, δεν θα περνάμε πια από την Διώρυγα του Σουέζ, γιατί είμαστε προφανώς στόχος των Χούθι, ως εισηγμένη εταιρεία καταχωρημένη στις ΗΠΑ», είπε ο CEO της εταιρείας, Πέτρος Παππάς, σε τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματά της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Από τα μέσα του Νοεμβρίου, όταν άρχισαν οι επιθέσεις των Χούθι, τα περισσότερα εμπορικά πλοία –και σχεδόν όλα όσα έχουν άμεσους δεσμούς με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ- έχουν σταματήσει να περνούν από τα στενα του Μπαμπ ελ Μαντέμπ. Πολλά πλοία κάνουν μεγαλύτερα δρομολόγια, κατά χιλιάδες μίλια, γύρω από την Αφρική, για να αποφύγουν τη Διώρυγα του Σουέζ που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία.

Όπως είπε ο Π. Παππάς της Star Bulk, το πρώτο από τα πλοία της εταιρείας δέχθηκε τρεις επιθέσεις καθώς έπλεε στον Κόλπο του Άντεν.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, το γεγονός ότι οι Χούθι στοχεύουν ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ δημιουργεί κινδύνους και για δεκάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν την βάση τους εκεί.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση με δύο πυραύλους σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

«Καμπανάκι» για το θαλάσσιο εμπόριο: Θολό το τοπίο φέτος λέει η Maersk

Ερυθρά Θάλασσα: 6 πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων εκτόξευσαν χθες οι Χούθι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News