Business & Finance Παρασκευή 19/01/2024, 11:41
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αυστραλία

Mytilineos: Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αυστραλία

Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση του φωτοβολταϊκού πάρκου Muna Creek της Mytilineos μέσω της Deutsche Bank, της Intesa Sanpaolo και της Westpac Banking Corporation. 

Το έργο, ισχύος 150 MWp, βρίσκεται στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και αναμένεται να παράγει 300.000 MWh ηλεκτρισμού ετησίως.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Deutsche Bank, η οποία διοχέτευσε 105 εκατ. δολάρια στη Mytilineos, το έργο μπορεί να ηλεκτροδοτήσει περίπου 40.000 νοικοκυριά και να οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 200.000 τόνους κάθε χρόνο.

Η Mytilineos έχει ήδη εξασφαλίσει 10ετή PPAs για το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό έργο με τις αυστραλιανές εταιρείες Telstra (50%) και NBN Co (20%).

Σημειώνεται ότι η κατασκευή προγραμματίζεται να ξεκινήσει φέτος και να ολοκληρωθεί το 2025.

Η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

«Ευχαριστούμε θερμά τις συμμετέχουσες τράπεζες καθώς και τους συνεργάτες μας και τις λοιπές εμπλεκόμενες εταιρείες  – Herbert Smith Freehills, King & Wood Mallesons, DNV, Baringa, Aurora Energy, WTW, Deloitte, Mazars και Westpac για την υποστήριξή τους.

Πρόκειται για ακόμη ένα επίτευγμα που εδραιώνει τη #MYTILINEOS στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Αυστραλίας.»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News