ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sold out οι πτήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Sold out οι πτήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Κατά 10% περισσότερες θέσεις, σε σχέση με πέρυσι, διαθέτει κατά τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων η Aegean που καταγράφει από τις βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς το εξωτερικό υψηλές πληρότητες έως και 95% ιδίως κατά την κορύφωση των εορτών. Οι Έλληνες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση σε προορισμούς εκτός Ελλάδας, όπως η Πράγα, το Παρίσι, η Βιέννη, το Λονδίνο, η Ζυρίχη, η Βαρκελώνη, η Γενεύη, η Λάρνακα, το Ντίσελντορφ και η Στουτγάρδη. Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν και σε εναλλακτικούς προορισμούς, όπως το Μαρόκο, η Κρακοβία, το Ινσμπρουκ και το Κισινάου.

Εντός Ελλάδας, επιλέγουν προορισμούς, όπως η Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Πληρότητα 100% καταγράφουν οι ναυλωμένες πτήσεις της Aegean με αναχώρηση από Αθήνα για Ροβανιέμι και από Θεσσαλονίκη προς Πράγα, Βουδαπέστη, Βασιλεία, Βιέννη και Μπρατισλάβα.

Στο δίκτυο εσωτερικού από τις βάσεις της Aegean σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι χαμηλότερες, με την κίνηση να κορυφώνεται στις 22 και 23 Δεκεμβρίου.

Υψηλές πληρότητες

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Aegean, σχεδόν δυο εβδομάδες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων οι πληρότητες στο δίκτυο του εξωτερικού από τις βάση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αυξημένες, με τα ποσοστά να κυμαίνονται ανάλογα με τον προορισμό από 76% έως 80% ή και περισσότερο για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ως εκ τούτου, ελάχιστες θέσεις είναι ακόμη διαθέσιμες. Η κίνηση για το δίκτυο εξωτερικού κορυφώνεται την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου και το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, ημέρες κατά τις οποίες καταγράφεται ήδη μέση πληρότητα πάνω από 85% από/προς Αθήνα και 95% από/προς Θεσσαλονίκη.

Κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, οι πληρότητες είναι σχετικά χαμηλότερες, από 66% έως 70%, γεγονός που κάνει την εξεύρεση θέσεων για τους «αργοπορημένους» λίγο πιο εύκολη.   

Η Τρίτη, 2 Ιανουαρίου παρουσιάζει αντίστοιχο ενδιαφέρον με τα ποσοστά να είναι ήδη απαγορευτικά για όσους δεν έχουν κλείσει την επιστροφή τους.

Οι Έλληνες επιβάτες, όπως φανερώνουν και οι κρατήσεις ταξιδιωτικών γραφείων, δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στα ταξίδια στο εξωτερικό από ό,τι στο εσωτερικό – τάση που επικράτησε και κατά την περσινή εορταστική περίοδο. Παράλληλα, αναζητούν και χριστουγεννιάτικους χειμερινούς προορισμούς που δεν ανήκουν στους παραδοσιακούς, όπως η Κοπεγχάγη, το Μαρόκο, το Ίνσμπρουκ, η Κρακοβία, αλλά και το Κισινάου.

Οι κορυφαίοι προορισμοί από τη βάση της Αθήνας περιλαμβάνουν την Πράγα, το Παρίσι, τη Βιέννη, το Λονδίνο, τη Ζυρίχη, τη Βαρκελώνη και τη Γενεύη.

Αντίστοιχα, από τη βάση της Θεσσαλονίκης οι “best selling” προορισμοί αφορούν το Παρίσι, την Λάρνακα, τη Ζυρίχη, το Ντίσελντορφ, τη Βαρκελώνη και τη Στουτγάρδη. Ψηλά στη λίστα προτίμησης των ταξιδιωτών, βρίσκονται και μακρινά ταξίδια προς Κούβα,  Βραζιλία και Νέα Υόρκη.

Εντός Ελλάδας, οι ταξιδιώτες επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο σημαντικός αριθμός επιβατών αποτελούν φοιτητές, δάσκαλοι, στρατιωτικοί, κλπ. που επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους ή στην οικογενειακή εστία.

Σημειώνεται πως το χειμερινό πρόγραμμα της Aegean περιλαμβάνει 108 προορισμούς (31 εσωτερικού και 77 εξωτερικού) σε 45 χώρες, με το δίκτυο της αεροπορικής να επεκτείνεται διαρκώς σε νέους προορισμούς, όπως από την Αθήνα, στο Ντουμπάι, το Ίνσμπρουκ, τη Μπρατισλάβα και το Μπακού, καθώς και τη Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, για αρκετούς προορισμούς, όπως, η Φρανκφούρτη, οι Βρυξέλλες, το Μόναχο, το Βερολίνο, η Μαδρίτη, η Κοπεγχάγη, κ.α. έχει αυξηθεί η συχνότητα των πτήσεων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News