ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deutsche Bank: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες μετά το placement της Εθνικής

Deutsche Bank: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες μετά το placement της Εθνικής

Σε αναβάθμιση των τιμών-στόχου για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Deutsche Bank, έπειτα από τις ισχυρές επιδόσεις τους από τις αρχές του έτους. Όπως σημειώνει ο γερμανικός επενδυτικός οίκος, οι επιδόσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της απότομης αλλαγής του επενδυτικού κλίματος, έπειτα από τα πολύ καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα και την ισχυρή συσσώρευση κεφαλαίου.

Έπειτα από τις ηπιότερες αποδόσεις των μετοχών το τελευταίο διάστημα, η Deutsche Bank αποδίδει την εικόνα αυτή σε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και στις ανησυχίες για την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Deutsche Bank: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες μετά το placement της Εθνικής-1

Ωστόσο, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι τελευταίες κινήσεις του ΤΧΣ και ειδικά το placement στην Εθνική Τράπεζα ξεδιαλύνουν τις περισσότερες ανησυχίες.

Συνολικά, οι τράπεζες εξακολουθούν να εμφανίζουν ελκυστικές αποτιμήσεις, καθώς τα P/E του 2024 κινούνται τώρα στην περιοχή του 5x, με τους δείκτες τιμής/λογιστική αξία στο 0,5-0,8x και την απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 10-15%.

Deutsche Bank: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες μετά το placement της Εθνικής-2

Οι δείκτες αυτοί φέρνουν τις ελληνικές τράπεζες ξανά στο μικροσκόπιο, τονίζει η Deutsche Bank και αναβαθμίζει την Εθνική σε buy από hold, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο από τα 7,10 ευρώ στα 8,30 ευρώ.

Ο οίκος συστήνει επίσης την αγορά της Alpha Bank, με την τιμή-στόχο από τα 2 ευρώ στα 2,15 ευρώ. Σύσταση buy και για τη Eurobank, με τον στόχο να ανεβαίνει από τα 2,05 ευρώ στα 2,40 ευρώ.

Deutsche Bank: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες μετά το placement της Εθνικής-3

Για την Τράπεζα Πειραιώς συστήνει διακράτηση, με την τιμή-στόχο να αναβαθμίζεται από τα 3,30 ευρώ στα 3,95 ευρώ.

Συνολικά, η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι θετικές τάσεις στον κλάδο θα συνεχιστούν. Τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα εκτιμάται ότι θα κορυφώσουν στο τέταρτο τρίμηνο του 2023 ή στο πρώτο του 2024, λόγω του αυξανόμενου κόστους χρηματοδότησης, ενώ θα είναι ανθεκτικά στη συνέχεια, με τη βοήθεια της αύξησης των δανείων.

Επιπλέον, το κόστος αναμένεται να παραμείνει υπό έλεγχο, με τις αποδόσεις να ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με εκείνες παρόμοιων τραπεζών της Ευρώπης, παρότι ο δείκτης κεφαλαίων CET1 αναμένεται να φτάσει στο 15-18% έως το 2024.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Στην κορυφή των αποδόσεων το ΧΑ – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του Οκτωβρίου

Αισιόδοξη η Morgan Stanley για την Ελλάδα – Ανάπτυξη 2,3% φέτος και το 2024

UBS: Τι θα φέρει το 2024 σε οικονομία και αγορές – Ανάπτυξη 3% στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News