Business & Finance Πέμπτη 9/11/2023, 09:56
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τιτάν: Αύξηση πωλήσεων 14% και υπερδιπλάσια κέρδη στο 9μηνο

Τιτάν: Αύξηση πωλήσεων 14% και υπερδιπλάσια κέρδη στο 9μηνο

Υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών του, στα 198 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο όμιλος Τιτάν για το εννεάμηνο του 2023, με τα κέρδη ανά μετοχή στα 2,64 ευρώ. 

Οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 14% και διαμορφώθηκαν σε 1.892 εκατ. ευρώ  στο εννεάμηνο  χάρη στους υψηλότερους όγκους πωλήσεων σε όλες τις αγορές και στα αυξημένα επίπεδα τιμών. 

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 72% και διαμορφώθηκαν σε 397 εκατ. ευρώ  το εννεάμηνο, καθώς αποκαταστάθηκαν τα περιθώρια κέρδους. Όλες οι αγορές κατέγραψαν διψήφια αύξηση της κερδοφορίας χάρη στους αυξημένους όγκους πωλήσεων, στη δυναμική των τιμών και στη βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα, σαν αποτέλεσμα των ψηφιακών συστημάτων παραγωγής, του βελτιωμένου ενεργειακού μείγματος και 
της συγκράτησης του κόστους ενέργειας. 

Ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς EBITDA διαμορφώθηκε σε 1,5x. Ο οίκος αξιολόγησης S&P  αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου σε «BB» με θετική προοπτική, ενώ δόθηκε αξιολόγηση «BB+» από τον οίκο Fitch. 

Οι επενδυτικές δαπάνες ανήλθαν σε 158 εκατ. ευρώ, εστιάζοντας σε έργα ανάπτυξης δυναμικότητας και  εργασιών, ενεργειακής αποδοτικότητας και βελτίωσης logistics.

Η εταιρεία ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 20 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ξεκινήσει μόλις  ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.

Το 3ο τρίμηνο ο Όμιλος μείωσε περαιτέρω τον δείκτη κλίνκερ προς τσιμέντο (76,9% έναντι 78,4%  πέρυσι) και αύξησε σε επίπεδα ρεκόρ τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων (19,1%, +2 ποσοστιαίες  μονάδες), μειώνοντας τις ειδικές καθαρές εκπομπές CO2 κατά 2,1%, έναντι του 3ου τριμήνου 2022.

Η εταιρεια εκτιμά ότι οι θετικές προοπτικές διατηρούνται για το έτος, χάρη στα επίπεδα ζήτησης στις περιοχές  δραστηριοποίησης του Ομίλου, στα σταθερά επίπεδα τιμών και στην περαιτέρω βελτίωση του  κόστους, ως αποτέλεσμα υλοποίησης επενδυτικών έργων. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News