ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Ενίσχυση μεγεθών για Netcompany-Intrasoft στο εννεάμηνο

Ενίσχυση μεγεθών για Netcompany-Intrasoft στο εννεάμηνο

Σημαντική άνοδο μεγεθών κατέγραψε η Netcompany – Intrasoft κατά το εννεάμηνο της φετινής χρονιάς. Η εταιρεία Πληροφορικής εμφάνισε, σε ετήσια βάση, αυξημένο κατά 25%, κύκλο εργασιών σε 204 εκατ. ευρώ και ενισχυμένη κατά 37% λειτουργική κερδοφορία, σε περίπου 23 εκατ. ευρώ.

Τα προ φόρων κέρδη της πολυεθνικής εταιρείας Πληροφορικής, που ανήκε στον όμιλο Intracom και περιήλθε τον Οκτώβριο του 2021 στον έλεγχο της δανέζικης Netcompany, ενισχύθηκαν κατά περίπου 30%, σε 13,7 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ενίσχυσε το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας κατά 11,4% έναντι 10,4% έναν χρόνο πριν.

Την ενίσχυση των μεγεθών αποδίδει η διοίκηση της Netcompany-Intrasoft στην ανάληψη νέων έργων για λογαριασμό του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και του ιδιωτικού τομέα. 

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση για τα μεγέθη εννεάμηνου, η μείωση των ελεύθερων ταμειακών ροών σε επίπεδο ομίλου σχετίζεται και με την αύξηση του όγκου των έργων που έλαβε η Netcompany-Intrasoft στην Ελλάδα. Όπως και με τις δαπάνες για την μετεγκατάσταση σε νέα γραφεία των θυγατρικών στην Ελλάδα και τη Δανία.

Ο κύκλος εργασιών της Netcompany-Intrasoft που δραστηριοποιείται στην Ε.Ε., αντιστοιχεί στο 33,6% του συνόλου του ομίλου. Την μεγαλύτερη συνεισφορά έχει η θυγατρική στη Δανία (47,1%), με την Μ. Βρετανία, τη Νορβηγία και τις Κάτω Χώρες να αντιπροσωπεύουν το 11,2%, 5,8% και 2,3% του συνολικού τζίρου αντίστοιχα.

«Η ανάπτυξη της Netcompany-Intrasoft υπήρξε ισχυρότερη από την αναμενόμενη» σχολιάζει η διοίκηση του ομίλου Netcompany.

Βάσει στοιχείων για τα τέλη του Οκτωβρίου, το ανεκτέλεστο της Netcompany-Intrasoft ξεπερνάει τα 900 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό έργα 63,7 εκατ. ευρώ θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς, με τα υπόλοιπα να αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν από το 2024 έως το 2030.   

Οι βασικότερες συμβάσεις που ανέλαβε το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία είναι για λογαριασμό της Frontex, του ΕΟΠΥΥ, του ελληνικού Δημοσίου (αναβάθμιση των συστημάτων ηλεκτρονικών προμηθειών) και της HelleniQ Energy.

Στο εννεάμηνο η εταιρεία προσέλαβε 275 εργαζόμενους, των οποίων ο συνολικός αριθμός είναι 2.421.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News