ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι κινήσεις της Intralot μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 135 εκατ. ευρώ

Οι κινήσεις της Intralot μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 135 εκατ. ευρώ

Αλλαγή σελίδας επιδιώκει η Intralot µέσω της αύξησης µετοχικού κεφαλαίου ύψους 135 εκατ. ευρώ, µε την έναρξη της περιόδου άσκησης και διαπραγµάτευσης δικαιωµάτων προτίµησης και άσκησης του δικαιώµατος προεγγραφής να ξεκινάει σήµερα. Οπως ανέφερε, χθες, σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση της εταιρείας παροχής τεχνολογικών λύσεων για τυχερά παιχνίδια, εφόσον η αύξηση κεφαλαίου καλυφθεί επιτυχώς, το hedge fund Standard General θα ελέγχει µε 27% την εταιρεία, µε τα ποσοστά της Alpha Choice, που ανήκει στον ιδρυτή της Intralot Σωκράτη Κόκκαλη, και της Intracom Holdings να ανέρχονται σε 27% και 7%, αντίστοιχα. Το υπόλοιπο ποσοστό θα είναι στην ελεύθερη διασπορά, ενώ η συµµετοχή των δύο βασικών µετόχων της εταιρείας µειώνεται ελαφρώς. Και αυτό επειδή η Intralot, όπως σηµείωσαν στελέχη της, έχει συναντήσει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από θεσµικούς επενδυτές, οι οποίοι ζητούν περισσότερο διευρυµένη διασπορά µετοχών.

Τα βήµατα που σχεδιάζει η Intralot µετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου προβλέπουν την έκδοση κοινοπρακτικού δανείου από τέσσερις ή πέντε τράπεζες, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση των εγκρίσεων. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ύστερα και από την ανακοίνωση των αποτελεσµάτων εννεαµήνου θα προχωρήσει στην έκδοση οµολόγου. Υπολογίζεται ότι η χρηµατοδότηση που θα εξασφαλιστεί µέσω του κοινοπρακτικού δανείου και του οµολόγου θα είναι ύψους 220-230 εκατ. ευρώ. Η στρατηγική της Intralot προβλέπει τη διάθεση του µεγαλύτερου τµήµατος των ταµειακών ροών στην περαιτέρω µείωση του δανεισµού. Οπως και την εστίαση στη διεκδίκηση συµβολαίων τεχνολογίας, λοταρίας και έργων σε ανεπτυγµένες αγορές. Η εισηγµένη, όπως ανέφεραν τα στελέχη της, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αυξήσει σηµαντικά στο 38%, από 11% πριν από µερικά χρόνια, το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας και να µειώσει τη µόχλευση στο 3,7%, ποσοστό που εκτιµάται ότι θα συρρικνωθεί περαιτέρω σε περίπου 2,6% µετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου.

Η Intralot στηρίζει τις προοπτικές ανάπτυξης στο γεγονός ότι αποτελεί µία από τις τρεις εταιρείες παγκοσµίως (οι υπόλοιπες δύο είναι η Scientific Games και η IGT) στον τοµέα της παροχής ολοκληρωµένων τεχνολογικών λύσεων για τυχερά παιχνίδια. Αλλά και στο ότι η αγορά των λοταριών που σχετίζεται µε τα συστήµατα εποπτείας και ελέγχου των παιγνιοµηχανών έχει σταθερούς ρυθµούς αύξησης της τάξεως του 4%-5%, ενώ αναµένεται να ανέλθει στο 5,5%. Στην Αµερική, που αντιπροσωπεύει το 50% του τζίρου της Intralot, η αγορά των λοταριών έχει αξία, σε όρους πωλήσεων, ύψους 110 δισ. ευρώ. ∆υνητικό µοχλό ανάπτυξης της Intralot αποτελεί και το γεγονός ότι την επόµενη διετία λήγει ένας µεγάλος αριθµός συµβολαίων, ενώ τοποθετούνται σε περίπου 15, µόνο αυτά που βρίσκονται στο Τέξας, στην Καλιφόρνια και στη Νέα Υόρκη.

«Η Intralot είναι η µεγαλύτερη πολυεθνική της Ελλάδας µε έργα στις πέντε ηπείρους. Απασχολεί περίπου 300 µηχανικούς πληροφορικής. Το τεχνολογικό κέντρο της βρίσκεται στην Ατλάντα, αλλά ο σχεδιασµός των λύσεων που αναπτύσσει γίνεται στην Ελλάδα», σηµείωσε ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας του oµίλου, Κωνσταντίνος Φαρρής.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS