Business & Finance Δευτέρα 18/09/2023, 09:38
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Revolut: Νέο προϊόν για αποταμίευση με κυμαινόμενα ημερήσια επιτόκια έως 3,73%

Revolut: Νέο προϊόν για αποταμίευση με κυμαινόμενα ημερήσια επιτόκια έως 3,73%

Μια νέα λύση αποταμίευσης σε πολλαπλά νομίσματα λανσάρει στην Ελλάδα η Revolut. Οι Ευέλικτοι Λογαριασμοί προσφέρουν στους υφιστάμενους και νέους πελάτες της εφαρμογής ευελιξία, με ετήσια επιτόκια έως 3,73% σε ευρώ, δυνατότητα κατάθεσης και ανάληψης κεφαλαίων ανά πάσα στιγμή, καθώς και τόκους που καταβάλλονται καθημερινά. 

Οι Ευέλικτοι Λογαριασμοί επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς με χαμηλή μεταβλητότητα και κεφάλαια υψηλής διαφοροποίησης, τα οποία αποτελούν μια ανταγωνιστική εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν σταθερές αποδόσεις ή θέλουν να προστατεύσουν τα χρήματά τους από τον πληθωρισμό, με χαμηλότερο αναμενόμενο κίνδυνο σε σύγκριση με τις εναλλακτικές επενδύσεις, σημειώνει η ανακοίνωση. Μέχρι στιγμής, θεσμικοί επενδυτές είχαν κατά κύριο λόγο πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια, ενώ μεγάλες εταιρείες και τράπεζες τα χρησιμοποιούν συνήθως για να «αποθηκεύσουν» τα χρήματά τους. Η Revolut προσφέρει τους Ευέλικτους Λογαριασμούς σε συνεργασία με τη Fidelity International.

Πατώντας στη λειτουργία «Αποταμιεύω» από το «Κέντρο» εντός της εφαρμογής Revolut, οι πελάτες θα μπορούν να μεταφέρουν τα χρήματα που επιθυμούν να επενδύσουν σε έναν «Ευέλικτο Λογαριασμό» και να κερδίζουν τόκους. Έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν χρήματα σε Ευέλικτους Λογαριασμούς επιλέγοντας μεταξύ τριών νομισμάτων, EUR, GBP και USD, καθώς και να διατηρούν πολλαπλούς ευέλικτους λογαριασμούς ταυτόχρονα. Τα επιτόκια ποικίλλουν ανάλογα με το νόμισμα: Οι πελάτες θα λάβουν από 2,88% έως 3,73% για καταθέσεις σε Ευρώ, από 4,12% έως 5,27% για καταθέσεις σε Λίρα Αγγλίας και από 3,94% έως 5,29% για καταθέσεις σε Δολάρια, ανάλογα με το πρόγραμμα Revolut στο οποίο βρίσκονται.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News