Business & Finance Πέμπτη 27/07/2023, 16:26
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευ. Μυτιληναίος: Άνω του 1 δισ. το EDITDA φέτος – Κοντά σε νέα εξαγορά

Ευ. Μυτιληναίος: Άνω του 1 δισ. το EDITDA φέτος – Κοντά σε νέα εξαγορά

Άνω του 1 δισ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν το EBITDA της Mytilineos το 2023, σύμφωνα με την εκτίμηση που επανέλαβε ο πρόεδρος της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, ο κ. Μυτιληναίος προανήγγειλε επίσης νέα εξαγορά στον κλάδο του αλουμινίου, η οποία θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Ο ίδιος δήλωσε παράλληλα ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ευρωπαϊκές αρχές για την παραγωγή γαλλίου, η οποία απαιτεί διψήφιο νούμερο επενδύσεων και τουλάχιστον δύο χρόνια προετοιμασίας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τριμήνου, τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί, ο κ. Μυτιληναίος τα χαρακτήρισε ικανοποιητικά εν μέσω του δυσμενούς περιβάλλοντος στον κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως εξετάζει τρόπους αύξησης της χρηματοδότησης είτε μέσω της εισαγωγής της Mytilineos σε κάποιο χρηματιστήριο είτε με την έκδοση νέου ομολόγου.

Σε ό,τι αφορά τις μηδενικές τιμές ενέργειας, τόνισε ότι θα έχουμε όλο και συχνότερα τέτοια φαινόμενα, δεδομένης της αύξησης των ΑΠΕ. Τόνισε όμως ότι οι ΑΠΕ απαιτούν και περισσότερες μπαταρίες και μίλησε για την ανάγκη της αποθήκευσης ενέργειας. Αυτό κατά τον κ. Μυτιληναίο αποτελεί πλεονέκτημα για την Αλουμίνιο της Ελλάδος, η οποία λειτουργεί σαν «μπαταρία».

Ο πρόεδρος του ομίλου υπενθύμισε πως το δεύτερο εξάμηνο του έτους υπάρχουν επενδύσεις που εισέρχονται σε φάση υλοποίησης και συνεπώς αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επίπεδα της κερδοφορίας.

moneyrevrew.gr

Διαβάστε επίσης:

Mytilineos: Αύξηση 61% στα κέρδη του α΄ εξαμήνου

Mytilineos: Με overweight και τιμή-στόχο τα 43 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Morgan Stanley

Η Κομισιόν ψάχνει σπάνιες γαίες στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News