Business & Finance Παρασκευή 30/06/2023, 11:50
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάρχου (Intrakat): Στα 4,9 δισ. το ανεκτέλεστο στο τέλος του 2023

Εξάρχου (Intrakat): Στα 4,9 δισ. το ανεκτέλεστο στο τέλος του 2023

Στα 4,9 δισ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων της Intrakat στο τέλος του 2023, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκύπτουν από την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αλέξανδρο Εξάρχου.

Στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο κ. Εξάρχου δήλωσε ότι μέσα στο 2023, η Intrakat θα καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας, απασχολώντας 3.600 εργαζομένους και βάζοντας πλώρη για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Ο κ. Εξάρχου αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα ΣΔΙΤ που υπέγραψε η Intrakat, αλλά και στο έργο των 382,7 εκατ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ανακοινώθηκε σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στην υπογραφή συμβάσεων για τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Πύλος, το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη του ΒΟΑΚ, αλλά και στη βελτίωση των όρων συμμετοχής της εταιρείας στην κοινοπραξία Prisa, η οποία διεκδικεί τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Ειδικότερα, το ποσοστό της Intrakat στην κοινοπραξία αυξήθηκε από 30% σε 49%.

Τόνισε όμως, ότι μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις για τον όμιλο ήταν η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, με την οποία «αλλάζει η εικόνα της Intrakat». 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ, ο κ. Εξάρχου δήλωσε ότι στόχος της διοίκησης είναι 750 MW φωτοβολταϊκών στην επόμενη τριετία. Συνολικά στις ΑΠΕ, η Intrakat διαθέτει χαρτοφυλάκιο 2 GW υπό ανάπτυξη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εξάρχου (Intrakat): Break even ή οριακά θετικό αποτέλεσμα το 2023

Intrakat: Ανέλαβε νέο έργο 382,7 εκατ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η ανοδική πορεία της οικοδομής, τα σχέδια της Intrakat και το project της Μαρίνας Αλίμου 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News