ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

JP Morgan: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες – Βλέπει ανάπτυξη 2% φέτος

JP Morgan: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες – Βλέπει ανάπτυξη 2% φέτος

Υψηλότερα ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan, διατηρώντας την overweight σύσταση που έχει δώσει, έπειτα από την άνοδο των μετοχών του κλάδου κατά 52% από τις αρχές του έτους. Όπως σημειώνει o αμερικανικός επενδυτικός οίκος, με την αβεβαιότητα των εκλογών να έχει πια περάσει, η προσοχή της αγοράς θα στραφεί στην δυνητική αναβάθμιση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, κάτι που μπορεί να συμβάλει στην συμπίεση  του κόστους κεφαλαίων και να φέρει περαιτέρω ενδιαφέρον και ροές.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η JP Morgan θεωρεί ότι οι αναβαθμίσεις που έχουν να κάνουν με τις υψηλότερες προσδοκίες για τα έσοδα από τόκους πλησιάζουν στα τελευταία στάδιά τους (έπειτα από αναβαθμίσεις κατά 45% για το 2023 και 21% για το 2024 από τις αρχές του έτους). Παρόλα αυτά, τονίζει ότι τα θεμελιώδη στοιχεία που στηρίζουν τον κλάδο, όπως η πολύ χαμηλή αναλογία δανείων προς καταθέσεις, η καταθετική βάση με μεγάλο μερίδιο λιανικής και ο περιορισμένος ανταγωνισμός μπορεί να κρατήσουν τις πιέσεις στα περιθώρια πιο περιορισμένες σε σχέση με άλλες χώρες, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

JP Morgan: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες – Βλέπει ανάπτυξη 2% φέτος-1

Άλλωστε, ο οίκος βλέπει μια παρατεταμένη και ισχυρή ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 2% το 2023, πολύ υψηλότερα από το 0,6% της Ευρωζώνης. Σε συνδυασμό και με τις επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, η JP Morgan προβλέπει ότι τα νέα δάνεια στον κλάδο θα φτάσουν στο 14% του ΑΕΠ έως το 2025, από 8% το 2019, με μέση ετήσια αύξηση των χαρτοφυλακίων εξυπηρετούμενων δανείων κατά 6% το 2022-2025.

Με P/TBV στο 0,6 και P/E στο 5,4, η JP Morgan δηλώνει overweight για όλες τις τράπεζες, αλλά θεωρεί ότι η Εθνική είναι καλύτερα τοποθετημένη στο σημερινό περιβάλλον με το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης. Alpha και Πειραιώς αναφέρονται ως καλύτερες επιλογές value.

Η JP Morgan ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2 ευρώ από τα 1,50 ευρώ, για την Eurobank στα 1,90 ευρώ από τα 1,60 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 7,30 ευρώ από τα 6,30 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,90 ευρώ από τα 2,35 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: 

Goldman Sachs: Επενδυτική βαθμίδα τον Σεπτέμβριο – Τι είπαν οι τράπεζες για περιθώρια, δάνεια, μερίσματα

JP Morgan: Η επενδυτική βαθμίδα έρχεται σύντομα αλλά έχει προεξοφληθεί 

Fitch: Στο 5,5-6% τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα φέτος – Τι λέει για τις καταθέσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News