ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για εκμίσθωση του Μεγάρου Μποδοσάκη

Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για εκμίσθωση του Μεγάρου Μποδοσάκη

Το ενδιαφέρον διεθνών και εγχώριων επενδυτών αναμένεται να προσελκύσει ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κτιρίου του Μεγάρου Μποδοσάκη επί της λεωφόρου Αμαλίας και Σουρή. Ο διαγωνισμός για την αναζήτηση νέου μισθωτή πραγματοποιείται ενόψει της μετεγκατάστασης της διοίκησης της Eurobank έως τα τέλη του χρόνου στο νέο πράσινο κτίριο επί των οδών Σταδίου και Ομήρου και σύμφωνα με πληροφορίες στη φάση των διερευνητικών επαφών ενδιαφέρον εκδηλώνεται από επιχειρήσεις του τομέα των υπηρεσιών, εταιρείες του ναυτιλιακού και του χρηματοοικονομικού τομέα, αλλά και εταιρείες που διαχειρίζονται ή αναπτύσσουν ξενοδοχειακά ακίνητα.

Ο διαγωνισμός για το εξαώροφο ιστορικό κτίριο του Ιδρύματος Μποδοσάκη συνολικού εμβαδού 12.819 τ.μ. έχει ξεκινήσει –με σύμβουλο την εταιρεία εκτιμητών και συμβούλων ακινήτων Κεντρική – Savills Hellas– και οι μη δεσμευτικές προσφορές, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, αναμένεται να υποβληθούν στις 17 Ιουλίου, προκειμένου να ακολουθήσουν οι δεσμευτικές προσφορές στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στόχος η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε και οι χώροι θα έχουν πλήρως απελευθερωθεί από τη σημερινή τους χρήση, ως γραφεία διοίκησης της Eurobank.

Οι υποψήφιοι νέοι μισθωτές καλούνται να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους είτε για την τμηματική είτε για τη συνολική μίσθωση του ακινήτου και οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από τον σύμβουλο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, που επιδιώκει μέσω της αξιοποίησής του τη συνέχιση του κοινωφελούς του έργου. Ετσι, εκτός από το ενδεχόμενο να προκριθεί η τμηματική χρήση του κτιρίου, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μετατροπή του σε ξενοδοχείο, προοπτική που θα απαιτήσει μεγαλύτερο κόστος επένδυσης, στον βαθμό που η σημερινή χρήση του προορίζεται για γραφεία. Αν και η πρόσκληση δεν αναφέρει ελάχιστο όριο τιμήματος, όπως σημειώνεται, «οι προτιμώμενοι πλειοδότες θα πρέπει να λάβουν υπόψη στη διαμόρφωση της προσφοράς τους ότι το ίδρυμα, έχοντας πρώτη προτεραιότητα την εκτέλεση του κοινωφελούς έργου του, σκοπεύει να επιλέξει έναν μισθωτή του οποίου η προσφορά θα παρέχει εισόδημα ενοικίου από την έναρξη της μισθωτικής περιόδου, στις αρχές του 2024».

Να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μποδοσάκη, που οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1949-1958 βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Ανδρέα Πλουμιστού, βρίσκεται σε περίοπτο σημείο στο κέντρο της πόλης, καθώς είναι σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Συντάγματος και ακριβώς απέναντι από τον Εθνικό Κήπο, προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα στον Κήπο από όλους τους ορόφους. Από τους τελευταίους ορόφους υπάρχει ιδανική θέα στα άλλα ορόσημα του ιστορικού κέντρου, όπως ο λόφος του Λυκαβηττού, η Βουλή, ο Ναός του Διός και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Η γωνία της Λεωφόρου Αμαλίας και της οδού Σουρή βρίσκεται στην καρδιά ενός προνομιακού και ζωντανού σημείου του κέντρου της πόλης που προσελκύει πλήθος εμπορικών δραστηριοτήτων, ενώ απέχει μόλις 500 μέτρα από την Πλάκα, την ιστορική γειτονιά της Αθήνας και 900 μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News