Business & Finance Πέμπτη 22/06/2023, 08:20
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Μπαίνει στην τεχνολογία με startup τεχνητής νοημοσύνης

Mytilineos: Μπαίνει στην τεχνολογία με startup τεχνητής νοημοσύνης

Την Avokado, μια νέα startup η οποία παρέχει ενεργειακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, παρουσίασε η Mytilineos, με την συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυσή της.

Με διευθύνοντα σύμβουλο τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο και συνιδρυτή τον Βασίλη Νικολόπουλο, η Avokado απευθύνεται αρχικά σε εταιρικούς πελάτες και έχει στόχο να κάνει πιο έξυπνη την παραγωγή και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. 

Η τεχνολογία της εταιρείας βρήκε πρώτη χρήση στον οικισμό Άσπρα Σπίτια, των εργαζομένων της Αλουμίνιο της Ελλάδος, ενώ είχε για πρώτο πελάτη την Protergia. 

Οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει η Avokado είναι οι εξής:

AVOS: Μία ψηφιακή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που κάνει έξυπνο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό.

AVOΧ: Μία πλατφόρμα ολοκληρωμένων λύσεων τεχνητής νοημοσύνης που διαχειρίζεται τους 5 πυλώνες -κατανάλωση, παραγωγή, αποθήκευση, μετακίνηση, ανταλλαγή ενέργειας- σε πραγματικό χρόνο.

AVOKADO AI: Μία εργαλειοθήκη αλγορίθμων AI για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών των εταιρειών ενέργειας.

Η Avokado έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με πολύ μεγάλους οργανισμούς στο εξωτερικό, αξιοποιώντας και την πρόσβαση της Mytilineos στις διεθνείς αγορές και βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασίες.

Το επόμενο διάστημα, η ομάδα των 8 εργαζομένων της –που μάλιστα έχει μέσο όρο ηλικίας τα 28 χρόνια- πρόκειται να ενισχυθεί με 20 άτομα.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News