Business & Finance Τετάρτη 21/06/2023, 13:15
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγικό επενδυτή αναζητά η εταιρεία κρέατος ΚΡΕΚΑ – Αναστέλλονται οι νομικές ενέργειες

Στρατηγικό επενδυτή αναζητά η εταιρεία κρέατος ΚΡΕΚΑ – Αναστέλλονται οι νομικές ενέργειες

Σύμβαση αναστολής νομικών ενεργειών υπέγραψε η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας κρεάτων ΚΡΕΚΑ με την doValue, η οποία διαχειρίζεται τα ληξιπρόθεσμα τραπεζικά δάνειά της, με στόχο την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η αναστολή έχει καταληκτική ημερομηνία στις 30/9/2023.

Με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε, η εταιρία υποχρεούται στην καταβολή 150.000 ευρώ, από τα οποία έχει ήδη καταβάλει τις 100.000 ευρώ και αναμένεται να καταβάλει το υπόλοιπο μέχρι τις 14/7/2023.

Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές Απριλίου η εταιρεία γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της, ενώ φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στην πτώχευση. Μάλιστα, η ίδια η εταιρεία, η οποία είναι εισηγµένη στην παράλληλη αγορά του Χρηµατιστηρίου Αθηνών από το 1994, προειδοποίησε µε αδυναµία συνέχισης της δραστηριότητάς της εάν οι τράπεζες κινηθούν νοµικά εναντίον της, εάν στην ουσία προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που είναι ενεχυριασµένα σε αυτές. Όπως έχει γράψει το MR, η τελευταία φορά που η ΚΡΕΚΑ παρουσίασε κέρδη ήταν το 2009, ενώ ήδη από τα µέσα της προηγούµενης δεκαετίας βρισκόταν σε διαδικασία ρύθµισης οφειλών. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην έκθεση εξαμήνου του 2022, λόγω της απεικόνισης των ληξιπρόθεσμων μακροπροθέσμων δανείων στο βραχυπρόθεσμο μέρος των τραπεζικών υποχρεώσεων, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονταν κατά την 30/6/2022 σε ποσό 36,6 εκατ. ευρώ, ενώ το κυκλοφορούν ενεργητικό σε ποσό 5,7 εκατ. ευρώ, με συνέπεια το κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας να εμφανίζεται αρνητικό κατά ποσό 30,90 εκατ.ευρώ. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

«Λυγίζει» από τα χρέη η ΚΡΕ.ΚΑ – Εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις

Στο χείλος της κατάρρευσης η εταιρεία κρέατος ΚΡΕΚΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News