Business & Finance Δευτέρα 12/06/2023, 09:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευ. Μυτιληναίος: Δεν είναι προτεραιότητα η μεταφορά της έδρας

Ευ. Μυτιληναίος: Δεν είναι προτεραιότητα η μεταφορά της έδρας

Το ζήτημα της αλλαγής έδρας σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία, δηλώνει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, λίγες ημέρες αφότου προκάλεσε αίσθηση, καθώς μια αποστροφή του λόγου του ερμηνεύθηκε ως προαναγγελία αλλαγής έδρας της διεθνοποιημένης πλέον εταιρείας που ηγείται, Mytilineos Εnergy & Μetals.

 «Είναι άλλες οι προτεραιότητές μας αυτή τη στιγμή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της εταιρείας. Προτεραιότητα είναι η δουλειά μας», τονίζει, δηλώνοντας πάντως ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει τον θόρυβο που προκλήθηκε αφού, όπως σημειώνει, «άλλες πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες έχουν αλλάξει έδρα διατηρώντας εδώ την παραγωγή τους».

 «Βασική μας επιδίωξη είναι η ανάπτυξη της Mytilineos», τονίζει ο επιχειρηματίας. Η εξαγορά των πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 1,4 GW έναντι 1,1 δισ. ευρώ στον Καναδά, και αυτή της Unison που προηγήθηκε, επιβεβαιώνουν τα περί προτεραιοτήτων της εταιρείας και δίνουν σαφές στίγμα των επιδιώξεών της. Τα κίνητρα που δίνει η καναδική κυβέρνηση, όπως και η αμερικανική, μας έπεισαν να επιλέξουμε τη συγκεκριμένη χώρα, ενώ η Ευρώπη απαντά με ευχολόγια, λέει χαρακτηριστικά. Προσθέτει, πάντως, ότι στην επιλογή του Καναδά διαδραμάτισε ρόλο και η Fairfax, ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News