Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 09:43
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HIG: Επενδύει στον τουρισμό της Κρήτης με νέα εξαγορά ξενοδοχείου

HIG: Επενδύει στον τουρισμό της Κρήτης με νέα εξαγορά ξενοδοχείου

Σε μια ακόμη τουριστική επένδυση προχωρά το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο, HIG Capital, με την εξαγορά του ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων Aldiana Club Kreta στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η HIG Capital θα επενδύσει ποσό άνω των 60 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει την ανακαίνιση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου αλλά και την επέκτασή του με την προσθήκη 250 κλινών στις 170 που διαθέτει σήμερα. 

Το Aldiana Club Kreta είναι το έβδομο resort που αποκτά το επενδυτικό κεφαλαίο στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει μια ακόμη εξαγορά ξενοδοχείου στην Κρήτη, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο. Στόχος της HIG είναι δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου δυναμικότητας 5.000 – 6.000 δωματίων στην Ελλάδα και όπως είχαν αναφέρει στο παρελθόν τα στελέχη του επενδυτικού κεφαλαίου η Κρήτη πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τομέα του τουρισμού. 

Το fund έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα φιλοξενίας, την ELLA Resorts, στην οποία πρόκειται να ενταχθούν τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα αλλά και άλλες μονάδες που πρόκειται να αποκτηθούν σε Ιταλία και Ισπανία, χώρες στις οποίες επίσης στοχεύει η HIG Capital. 

Η HIG ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στον ελληνικό τουρισμό  το 2018 με την εξαγορά τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου Α.Ε., πρώην Aldemar Ρόδου. Το fund προχώρησε στην πλήρη ανάπλαση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων της, δυναμικότητας 835 δωμάτιων και 2.500 κλινών, με συνολική επένδυση να υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Έναν χρόνο αργότερα, το 2019, προχώρησε στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Mayor Holdings Α.Ε. στην Κέρκυρα, συμφερόντων της οικογένειας Δημητρίου, και το 2022 εξαγόρασε το ποσοστό των παλαιών μετόχων μετά από δική τους πρόταση. Το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της HIG περιλαμβάνει και την εξαγορά από τρεις τράπεζες των δανείων του ομίλου Kυπριώτη, με τον οποίο εκκρεμεί δικαστική διαμάχη. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News