ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα δικαστήρια Μ. Καμπουρίδης – Dolphin Capital Investors 

Στα δικαστήρια Μ. Καμπουρίδης – Dolphin Capital Investors 

Σε ολική ρήξη με την εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου Dolphin Capital Investors (DCI) προχωρά ο Μίλτος Καμπουρίδης και η εταιρεία του Dolphin Capital Partners (DCP), μετά από τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν οι διευθυντές της πρώτης για παραβίαση των όρων της μεταξύ τους συμφωνίας. Όπως έγινε γνωστό η DCP ρευστοποίησε τη συμμετοχή της στην DCI, κατέθεσε αγωγή εναντίον της και της απαγορεύει τη χρήση του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital».  

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η DCP οι δικηγόροι της εταιρείας κατέθεσαν στις 6 Απρίλιου 2023, αγωγή ενώπιον του αρμοδίου Aνώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας (High Court of Justice) εναντίον της DCI, μέσω της οποίας η DCP διεκδικεί «την καταδίκη της DCI σε δήλωση αποκατάστασης της πραγματικότητας, ότι δηλαδή δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση της Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων από την DCP και ότι η καταγγελία της εν λόγω σύμβασης από την DCI είναι παράνομη». 

Ακόμη, η DCP διεκδικεί την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών της DCI προς αυτή αλλά και χρηματικές αποζημιώσεις προς αποκατάσταση της οποιασδήποτε ζημίας και διαφυγόντων κερδών. Τέλος, η DCP είναι η μόνη νόμιμη κάτοχος του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» και δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρήσης του από την DCI (και τις θυγατρικές της).   

Παράλληλα, η DCP προέβη στην ρευστοποίηση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην DCI (9.73%), καθώς όπως αναφέρει «δεν διατηρεί πλέον ουδεμία εμπιστοσύνη στην ικανότητα των υφισταμένων διευθυντών της DCI να ασκήσουν ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων της DCI και να φέρουν εις πέρας το επιχειρηματικό της πλάνο».

«Η DCP και ο Μίλτος Καμπουρίδης δηλώνουν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες που τυχόν απαιτηθούν για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων και της φήμης τους, τόσο εναντίον της DCI όσο και των διευθυντών αυτής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τι είχε προηγηθεί 

Το Δ.Σ. της DCI είχε ανακοινώσει στις 20 Μαρτίου τον τερματισμό της συνεργασίας με την DCP, κατηγορώντας τον Μ. Καμπουρίδη για παραβίαση των όρων της μεταξύ τους συμφωνίας προαναγγέλλοντας παράλληλα νομικές ενέργειες για ανάκτηση απολεσθέντων, όπως ισχυριζόταν, εσόδων κατά την πώληση του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το 2018.  

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς η Grivalia Hospitality απέκτησε τον έλεγχο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Amanzoe στην Αργολίδα έναντι μετρητών 5,8 εκατ. ευρώ και ανάληψης χρεών ύψους 76,5 εκατομμυρίων. Πωλητής ήταν η  DCI, ενώ στο σχήμα του αγοραστή συμμετείχε, όπως από τότε είχε ανακοινωθεί και δημοσιευθεί, η DCP, 100% συμφερόντων του Μίλτου Καμπουρίδη, η οποία και συνέχισε να διαχειρίζεται το ξενοδοχείο, ενώ παράλληλα απέκτησε και δικαίωμα εξαγοράς έως και 30% του νέου ιδιοκτησιακού σχήματος. Ομως στην ανακοίνωση της η εισηγμένη DCI ανέφερε ότι πρόσφατα περιήλθε στην αντίληψή της «ότι η DCP συνήψε μια αφανή συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι την ίδια στιγμή που η DCI πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο στις 2 Αυγούστου 2018».

Η υπόθεση αυτή, για τη συμφωνία του Amanzoe που είχε δημοσιευθεί το 2018, αποδίδεται από πηγές της αγοράς σε διελκυστίνδα ισχύος μεταξύ των μετόχων της Dolphin Capital Investors (DCI) και της κατά 100% ιδιοκτησίας Μίλτου Καμπουρίδη Dolphin Capital Partners (DCP), με αντικείμενο τον έλεγχο του project ανάπτυξης ξενοδοχείου 100 δωματίων και 88 ανεξάρτητων πολυτελών κατοικιών Kilada στο Πόρτο Xέλι. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ρήξη στη Dolphin Capital Investors – Τι απαντά ο Μίλτος Καμπουρίδης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News