Business & Finance Δευτέρα 20/03/2023, 16:01
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρήξη στη Dolphin Capital Investors – Τι απαντά ο Μίλτος Καμπουρίδης

Ρήξη στη Dolphin Capital Investors – Τι απαντά ο Μίλτος Καμπουρίδης

Την λύση της συνεργασίας της με την εταιρεία που είχε αναλάβει την διαχείριση των επενδύσεων της και τον ιδρυτή της Μίλτο Καμπουρίδη, ανακοίνωσε η Dolphin Capital Investors επικαλούμενη «παραβίαση της σύμβασης διαχείρισης». Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η απομάκρυνση του κ. Καμπουρίδη από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. 

H εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (AIM), Dolphin Capital Investors (DCI), είχε υπογράψει το 2021 συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων με την Dolphin Capital Partners (DCP) που είχε ιδρύσει και διαχειρίζεται ο κ. Καμπουρίδης. Πλέον αυτή η συμφωνία τερματίζεται καθώς όπως ανακοίνωσε η Dolphin Capital Investors η εταιρεία του κ. Καμπουρίδη «είχε προχωρήσει σε απόρρητη συμφωνία υπό όρους με τον αγοραστή του θερέτρου Amanzoe στο Πόρτο Χέλι την ίδια στιγμή που η εταιρεία πουλούσε το μερίδιό της στη συγκεκριμένη τουριστική μονάδα το 2018».

Σύμφωνα πάντα με την DCI «η συμφωνία έδινε στο δικαίωμα στην DCP να αγοράσει ένα επιπλέον 15% του μετοχικού κεφαλαίου της ειδικής εταιρείας-ιδιοκτήτριας του Amanzoe DolphinCI Fourteen Limited» πέρα από το 15% που είχε αγοράσει. Υπενθυμίζεται ότι το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι είχε πωληθεί το 2018 σε εταιρεία στην οποία συμμετείχε με 85% η Grivalia Hospitality και με 15% η Dolphin Capital Partners. 

Η συμφωνία για το δικαίωμα αγοράς του 15% δεν είχε γνωστοποιηθεί στην Dolphin Capital Investors κατά την στιγμή της πώλησης της DolphinCI Fourteen Limited, αναφέρει η εισηγμένη στην AIM εταιρεία επενδύσεων κάνοντας λόγο για παραβίαση των κανονισμών της συμφωνίας διαχείρισης που είχε υπογράψει με την εταιρεία του κ. Καμπουρίδη. 

«Η εταιρεία εξετάζει όλες τις νομικές επιλογές για να ανακτήσει την αξία από την συμφωνία που δεν της γνωστοποιήθηκε», αναφέρει η ανακοίνωση της DCI σημειώνοντας πως το ποσό αυτό είναι σημαντικό σε σχέση με την αξία της εταιρείας, χωρίς να μπορεί αυτή τη στιγμή να τo ποσοτικοποιήσει. 

Τι απαντά η πλευρά Καμπουρίδη 

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα το πρωί η Dolphin Capital Investors Limited (“DCI”), η Dolphin Capital Partners Limited (“DCP”) και ο Μίλτος Καμπουρίδης θα ήθελαν να καταστήσουν σαφές  ότι οι μονομερείς ενέργειες της DCI, συμπεριλαμβανομένης της  υποτιθέμενης καταγγελίας της υφιστάμενης Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων μεταξύ της DCP και της DCI είναι πλήρως  αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες. Οι δε ισχυρισμοί που προβλήθηκαν  από την DCI ως δικαιολογία για τις ανωτέρω ενέργειες  της, είναι εξίσου αστήρικτοι αλλά και δυσφημιστικοί», αναφέρει ανακοίνωση-απάντηση της DCP. .  

«Η DCP είναι απολύτως βέβαιη για την ουσιαστική και νομική ορθότητα των θέσεων και επιφυλάσσεται ρητά για την προάσπιση όλων των νόμιμων και συμβατικών δικαιωμάτων της» αναφέρει ακόμη η εταιρεία «σχολιάζοντας πως το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από προσχεδιασμένες και ιδιοτελείς ενέργειες των διευθυντών της DCI Nick Paris και Nicolai Huls και βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικηγόρων της DCP, οι οποίοι έχουν λάβει ρητή εντολή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της DCP». 

Ο Μίλτος Καμπουρίδης μέσω της DCP της οποίας είναι 100% μέτοχος, παραμένει βασικός μέτοχος της DCI. Τέλος, επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν το One&Only Kea Island στο οποίο η DCP είναι μέτοχος και διαχειριστής και στο οποίο η DCI δεν διατηρεί καμία συμμετοχή.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News