Neurosoft: Τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 50% και εξετάζει εξαγορές
Οι κυβερνοεπιθέσεις βρίσκονται πλέον σταθερά στους κορυφαίους κινδύνους που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και οργανισμοί στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Και ο κίνδυνος αυτός γίνεται χρόνο με το χρόνο ολοένα και μεγαλύτερος. Το 2021 κάθε 11 δευτερόλεπτα εκδηλωνόταν μια κυβερνοεπίθεση. Τους πρώτους έξι μήνες της περασμένης χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2,8 δισεκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως, ενώ η ζημιά από το κυβερνοέγκλημα αναμένται να προσεγγίσει τα 10 τρισ. ευρώ το 2025 όταν το 2021 ξεπερνούσε ελαφρώς τα 5 εκατ. ευρώ.
Με την ζήτηση για έργα υποδομών κυβερνοασφάλειας να παραμένει ισχυρή, ειδικά από τις μεγάλες επιχειρήσεις, η Neurosoft αναμένει εξίσου ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τεχνολογίας, Νώντα Πασχαλίδη, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας τεχνολογίας «έτρεξε» με 50% το 2022 φτάνοντας τα περίπου 20 εκατ. ευρώ από 14 εκατ. ευρώ που ήταν το 2021 και αντίστοιχος ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται και για εφέτος με τον συνολικό τζίρο να αναμένεται στα περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Έχοντας περάσει την δική της φάση μετασχηματισμού η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο πούλησε τα προηγούμενα χρόνια τις υπηρεσίες λογισμικού και factoring που διέθετε και πλέον έχει επικεντρωθεί στις υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας και ανάπτυξης δικτύων οπτικής ίνας. Πελάτες της είναι σχεδόν αποκλειστικά μεγάλες εταιρείες όπως ο ΟΠΑΠ που είναι και βασικός μέτοχος της Neurosoft με ποσοστό 67,7%, , η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ, ο ΑΔΜΗΕ, τράπεζες, αεροδρόμια, και κατασκευαστικές εταιρείες.
Πλέον στο ραντάρ βρίσκονται και τα έργα κυβερνοασφάλειας του Δημοσίου. Αφορμή για αυτό υπήρξε η συμμετοχή της εταιρείας στον μεγάλο διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες και τα υπόλοιπα έγγραφα ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ, που τελικά ακυρώθηκε. «Από τον Φεβρουάριο του 2022 ξαναείδαμε το θέμα του Δημοσίου και πλέον ενδιαφερόμαστε στοχευμένα κυρίως για έργα κυβερνοασφάλειας συμμετέχοντας σε προκηρύξεις έργων κάποια από τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης» είπε ο κ. Πασχαλίδης. Η Neurosoft, δραστηριοποιείται κατά βάση στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά αναλαμβάνει και έργα στα Βαλκάνια, αλλά και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
Ένα άλλο πεδίο δραστηριοποιήσης που σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη εμφανίζει προοπτικές τα επόμενα χρόνια είναι η ανάπτυξη των έργων οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home – FTTH) με τη Neurosoft να αναλαμβάνει τη σύνδεση από τον πεζοδρόμιο μέχρι το κτίριο και από το κτίριο εντός της επιχείρησης ή της κατοικίας. Η εταιρεία συνεργάζεται με τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αλλά και με εταιρείες που συμμετάσχουν στο μεγάλο ΣΔΙΤ «Ultra-Fast Broadband» (UFBB) αξίας 870 εκατ. ευρώ με αναδόχους τον ΟΤΕ και την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – Grid Telecom, το οποίο θα δημιουργήσει περίπου 800.000 συνδέσεις FTTH στο σύνολο της χώρας.
Ανάπτυξη και εξαγορές
Για το επόμενο διάστημα στόχος είναι η ανάπτυξη της δραστηριότητας της εταιρείας στους παραπάνω τομείς αλλά και με νέες υπηρεσίες που θα απευθύνονται και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Θέλουμε να στοχεύσουμε σε πακέτα για συγκεκριμένους κλάδους όπως τα μικρά ξενοδοχεία, είτε μόνοι μας είτε σε συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις», είπε ο κ. Πασχαλίδης σημειώνοντας πως στο πλάνο βρίσκονται και εξαγορές μικρότερων εταιρειών που θα ενισχύσουν και τα προϊόντα αλλά κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό, που σήμερα είναι δυσεύρετο. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περίοπυ 230 εργαζομένους σε Ελλάδα και Κύπρο
moneyreview.gr
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News