Business & Finance Δευτέρα 12/12/2022, 11:25
CAPITAL LINK

Γ. Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ): Στόχος να γίνει το Χ.A. ομότιμος εταίρος στη διεθνή επενδυτική κοινότητα

Γ. Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ): Στόχος να γίνει το Χ.A. ομότιμος εταίρος στη διεθνή επενδυτική κοινότητα

Ο στόχος του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι να καταστεί ανταγωνιστικό, καινοτόμο, εξωστρεφές και ένας ομότιμος εταίρος στη διεθνή επενδυτική κοινότητα, δήλωσε ο CEO του ΕΧΑΕ κ. Γιάννος Κοντόπουλος στο πλαίσιο του συνεδρίου Capital Link «Invest in Greece», που πραγματοποιήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην Νέα Υόρκη.

Συμμετέχοντας σε συζήτηση με θέμα «A NEW ERA FOR THE GREEK CAPITAL MARKETS – Opportunities for Issuers & Investors» ο κ. Κοντόπουλος δήλωσε συγκεκριμένα: «Στο Χρηματιστήριο Αθηνών σχεδιάσαμε την στρατηγική μας βασιζόμενοι σε μία συντονισμένη προσπάθεια με έναν κοινό στόχο: να καταστήσουμε το Χρηματιστήριο ανταγωνιστικό, καινοτόμο, εξωστρεφές, έναν ομότιμο εταίρο στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Κύριο άξονα της στρατηγικής μας αποτελεί η προσέλκυση νέων εταιρειών και η ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς μας, στοιχεία που καταρχήν διαμορφώνουν το προφίλ μίας χρηματιστηριακής αγοράς και κατά συνέπεια την αναγνωρισιμότητά της στο διεθνές περιβάλλον. Εργαζόμαστε σταθερά για την επίτευξη των στόχων αυτών, καθώς πιστεύουμε ότι η ύπαρξη μιας σύγχρονης εγχώριας κεφαλαιαγοράς, με βάθος, ρευστότητα, θεσμική σταθερότητα, τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και σύγχρονα εργαλεία διαπραγμάτευσης, θα λειτουργήσει ως ουσιαστικός αρωγός στην συνέχιση της δυναμικής ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου»

Σημειώνεται πως στη συζήτηση συμμετείχαν και η Βασιλική Λαζαράκου Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Αναστάσιος Αστυφίδης Ιδρυτής & CEO της Ambrosia Capital, ενώ συντονιστής ήταν ο Διευθύνων Εταίρος της POTAMITISVEKRIS Γιώργος Μπερσής.

Στo πλαίσιο του συνεδρίου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο κ. Κοντόπουλος χτύπησαν το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της συνεδρίασης της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την ελληνική σημαία να αναρτάται στη Wall Street, ενώ η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των HΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζες στο Capital Link: Για ποιους λόγους είναι ανθεκτική η ελληνική οικονομία

Οι αποφάσεις για τις κορβέτες και παραλειπόμενα από το νεοϋορκέζικο φόρουμ της Capital Link

Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ): Πύλη κεφαλαίων η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News