Business & Finance Τρίτη 19/07/2022, 21:12
BUSINESS & FINANCE

Twitter: Σε fast track δίκη οδηγεί τον Έλον Μασκ

Twitter: Σε fast track δίκη οδηγεί τον Έλον Μασκ

To Twitter κέρδισε μία πρώτη νίκη στη δικαστική διαμάχη του με τον Έλον Μασκ, ο οποίος υπαναχώρησε από τη συμφωνία ύψους 44 δισ.δολαρίων για την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας, από τη στιγμή που δικαστήριο πήρε το μέρος της εταιρείας social media και όρισε δίκη με διαδικασία fast track τον Οκτώβριο. 

Το δικαστήριο του Ντελαγουάρ προειδοποίησε ότι το «πέπλο της αβεβαιότητας» πάνω από τις δραστηριότητες του Twitter θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο σε περίπτωση μίας μακράς αναμονής για την έναρξη της δίκης. 

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για να οριστεί δικάσιμος, οι δικηγόροι του Twitter κατηγόρησαν τον δισεκατομμυριούχο ότι «επιχείρησε να σαμποτάρει» την εταιρεία social media και στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν μία γρήγορη τετραήμερη δίκη ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά στο όνομα της εταιρείας. Μάλιστα, ζήτησαν να ξεκινήσει η δίκη στα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Παρότι η δίκη θα αρχίσει λίγο αργότερα και θα διαρκέσει μία ημέρα περισσότερο απ΄ό,τι ζήτησε το Twitter, η απόφαση το δικαστηρίου πρόσκεινται πιο κοντά στο αίτημα της πλατφόρμας παρά του Μασκ. Οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι η δίκη δεν θα πρέπει να ξεκινήσει πριν από το 2023 και χαρακτήρισαν το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα του Twitter εξωφρενικό. 

Στις 8 Ιουλίου, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter που είχε οριστεί στα 54,20 δολάρια η μετοχή, κατηγορώντας την εταιρεία ότι παραβίασε τη συμφωνία μη δίδοντας στη δημοσιότητα πληροφορίες για τους ψεύτικους λογαριασμούς και μάλιστα παραπληροφόρησε τις ρυθμιστικές αρχές για το συγκεκριμένο θέμα. Από την πλευρά του, το Twitter κατέθεσε μήνυση κατά του Έλον Μασκ, προκειμένου να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει τη συγχώνευση, κατηγορώντας τον ότι επανειλημμένως παραβίασε τους όρους και προσπάθησε να αποχωρήσει, επειδή υποχώρησαν σημαντικά οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου από τον Απρίλιο, οπότε και συμφωνήθηκε η εξαγορά. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Διαβάστε επίσης:

E. Musk: Κατέθεσε αίτηση κατά της επίσπευσης της δίκης που ζητάει το Twitter

Πώς λέγεται το πουλάκι του Twitter και άλλα 9 πράγματα που δεν ξέρατε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News