Business & Finance Πέμπτη 19/05/2022, 12:59
BUSINESS & FINANCE

Μια ματιά στο «διαστημικό» σούπεργιοτ με τη μαύρη τρύπα

Μια ματιά στο «διαστημικό» σούπεργιοτ με τη μαύρη τρύπα

Τα τελευταία χρόνια, οι σχεδιαστές των σούπεργιοτ ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον για το ποιος θα σκεφτεί και θα υλοποιήσει την πιο εξωφρενική – και εξωπραγματική – ιδέα. Φυσικά, οι αγοραστές σπεύδουν να κάνουν τις προσφορές τους καθώς όσο πιο εκκεντρικό είναι το απόκτημά τους, τόσο το καλύτερο.

Από τον κανόνα αυτό δεν ξεφεύγει και το Zion, μια θαλαμηγός 110 μέτρων, που το πιο εντυπωσιακό της στοιχείο είναι ένας γυάλινος θόλος που θυμίζει τεράστιο μάτι ή μαύρη τρύπα. O θόλος θα προσφέρει πανοραμική θέα σε όσους στέκονται μέσα και φυσικά φαίνεται από μακριά για όσους είναι… απ’έξω και ζηλεύουν.

Μια ματιά στο «διαστημικό» σούπεργιοτ με τη μαύρη τρύπα-1

Σχεδιασμένο από την ινδική εταιρεία Bhushan Powar Design, το φαντασμαγορικό αυτό σκάφος θα διαθέτει και πισίνα με γυάλινο βυθό, καθώς και γυάλινο ασανσέρ για πιο εύκολη μετακίνηση στα διάφορα επίπεδά του.

Στο πάνω κατάστρωμα, το οποίο θυμίζει υπερυψωμένο μπαλκόνι/επίπεδο από αλουμίνιο, οι επιβάτες θα μπορούν να αράξουν και να απολαύσουν τη θέα, ενώ θα υπάρχει και ελικοδρόμιο 12 μέτρων.

Μια ματιά στο «διαστημικό» σούπεργιοτ με τη μαύρη τρύπα-2

Στο κύριο κατάστρωμα, θα υπάρχουν 10 πολυτελή υπνοδωμάτια και μια τεράστια σουίτα, καθώς και άνετους εξωτερικούς χώρους και μπαλκόνια.

Στο κάτω κατάστρωμα, μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας στη θάλασσα. Διαθέτει, επίσης, γυμναστήριο και ανοιχτό κήπο όπου μπορείτε να κάνετε την ηλιοθεραπεία σας.

Μια ματιά στο «διαστημικό» σούπεργιοτ με τη μαύρη τρύπα-3

Το Zion, του οποίου η τιμή υπολογίζεται στα 500 με 600 εκατ. δολάρια, θα διαθέτει επίσης γκαράζ για τζετ σκι και πολλά άλλα παιχνίδια θαλάσσης.

Σημειώνεται ότι το σούπεργιοτ δεν υπάρχει ακόμα στην πραγματικότητα, αλλά μόνο στα χαρτιά και στα κεφάλια των φιλόδοξων σχεδιαστών του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Τα superyachts είναι πασέ: Δείτε το πρώτο 35μετρο υποβρύχιο

Οι εξομολογήσεις ενός insider των superyachts: Οι 365 αστακοί και η αίθουσα χιονιού

Air Yacht: Το πρώτο σκάφος που και πετάει και… πλέει στη θάλασσα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News